carvertical VIN

Daca te tenteaza ideea de a detine un scuter, cu siguranta ai luat in calcul si un scuter second-hand. La urma urmei, nu toti vor sa faca plonjonul catre acest vehicul pe doua roti care reprezinta o alternativa viabila la masina, ci doar doresc sa testeze apele.

Mai ales in momentul in care vezi ca un scuter nou de tipul Piaggio porneste de la 2000 de euro, iar un scuter second hand porneste de la 1500 de lei. Intradevar, la un scuter nou primesti garantie si nu va trebui sa schimbi piese pentru scuter din cand in cand, dar de alta parte chiar si un scuter uzat va fi usor de reparat si de intretinut, mai ales daca tragi un ochi peste un magazin online specializat in piese scuter si iti faci o idee estimativa despre costurile de mentenata.

Asadar, acest articol este dedicat celor care au mai degraba o curiozitate spre transportul pe doua roti si care au un buget pus deoparte pentru piese, consumabile, accesorii si echipament. Pana atunci in schimb, trebuie sa fim atenti la cateva elemente.

In primul rand, trebuie sa ne asiguram ca scuterul nu prezinta zgarieturi si lovituri. Din pacate scuterul nu este cel mai sigur vehicul iar unii proprietari sunt mult prea entuziasmati de scuterul lor si pot suferi cazaturi care nu ii afecteaza doar pe ei, ci si pe scuter. Asadar, un scuter mult prea zgariat este de evitat.

Urmeaza apoi partea de lichide si uleiuri, elemente vitale pentru orice tip de piese pentru scuter. Pe langa starea uleiului de motor trebuie verificata si starea lichidului de frana, ca sa iti poti da seama daca scuterul a primit mententanta corespunzatoare sau a primit schimburile de consumabile doar atunci cand si-a amintit proprietarul.

Inainte de a pleca la test drive, neaparat trebuie verificata si starea anvelopelor, un alt indicator al nivelului de mentenanta pe care l-a primit sau nu scuterul. Iar dupa ce ai pornit sa faci testul pe asfalt va trebui sa testezi si franele.

Ultimul punct de interes atunci cand vine vorba de achizitionarea unui scuter (si nu numai) este pe partea de acte. Da, ar fi o verificare destul de banala si la mintea cocosului, dar din pacate la scuter trebuie avuta mare grija la acest aspect. Multe din aceste exemplare nu au acte de provenienta sau de proprietate, iar in unele cazuri am vazut anunturi unde oamenii nu puteau oferi nici macar cheile de la scuter. Asta se intampla pentru vehiculele pe doua roti din pacate, asa ca mare grija la acte si intreaba intotdeauna de ele inainte de a pleca la drum pentru a vedea scuterul.

Per total, un scuter necesita o verificare mult mai simpla decat la o masina, pentru ca vorbim de mult mai putine piese pentru scuter si vorbim despre o mentenanta mult mai ieftina. Poate aceste argumente sunt suficiente pentru a te determina sa intri pe o pagina de anunturi si sa cauti un scuter?

Distribuie acest articol: