Mercedes readuce in prim plan Maybach-ul

Mercedes readuce in prim plan Maybach-ul

Dacă ar fi ca Maybach-ul să-l citeze pe Terminator, probabil ar spune „I’ll be back!” Adică, „Mă voi întoarce!” Într-adevăr, Mercedes are de gând ca, la doi ani după stoparea producției acestui model, să-l readucă în atenția publicului. Noua versiune, S600, va costa aproximativ 167540 de euro și va putea fi cumpărată începând cu luna aprilie a anului viitor, când va ajunge în reprezentanțe.

Ea va fi cu 20 de centimetri mai lungă decât decât modelele de clasă S standard, mare parte din acest spațiu aflându-se în partea pasagerilor. Nu vor lipsi și dotările luxoase, care mai de care mai potrivite pentru cumpărătorii pretențioși. Mercedes a ținut să precizeze că Maybach nu este doar o simplă mașină, ci un brand secundar, la fel AMG-ul. Compania germană eliminase modelul din producție din cauza vânzărilor foarte slabe în noiembrie 2013, însă a subliniat faptul că a dorit să-l introducă din nou, de data aceasta ca parte integrantă, aflată sub cupola Mercedes.

Maybach S600 va avea un motor V12, cu 523 de cai putere și, posibil, o transmisie automată, în 7 trepte, luată de la Mercedes Benz S550. Echipamentul standard este alcătuit dintr-un pachet de asistență pentru șofer, cu tehnologia Intelligent Drive, Magic Body Control, Night View Assist Plus, completate de un pachet pentru confort și încălzire, un HUD (head-up display), un sistem de iluminat inteligent cu LED-uri și un sistem de sunet 3D surround Burmester.

Mini Clubman 2016, tot mai aproape de a intra in  productie

Mini Clubman 2016, tot mai aproape de a intra in productie

A trecut aproape un an de la debutul conceptului Mini Clubman, iar versiunea de serie a sa este tot mai aproape de a intra în producție. Între momentul prezentării conceptului la Salonul Auto de la Geneva, în 2014, și prezent, Mini a lansat modelul cu 4 uși și acoperiș nedecapotabil, care s-a dovedit a fi o versiune a fratelui său ceva mai scurt (ca lungime), mai degrabă decât o berlină inspirată din Austin Maxi, în care să te poți întinde în voie.

Această poziționare nu a fost una întâmplătoare, ea lăsând un loc în gama de modele și pentru noul Clubman care, din câte s-a observat, are mai multe în comun cu modelul „hardtop” (cu acoperiș nedecapotabil) față de versiunile anterioare. Totuși, la el nu s-a încercat ascunderea faptului că este o mașină cu 4 uși sau a lungimii pe care o are, ci se vrea, mai mult decât orice, să se scoată în evidență versatilitatea de care dă dovadă.

Ușile din spate sunt doar un pic mai lungi decât la modelul cu 4 portiere hardtop, având și un profil ușor diferit. Portbagajul s-a mărit și el un pic, iar accesul în el se face prin deschiderea a două uși. S-a umblat puțin și la partea din față a mașinii, în încercarea de a o face să arate altfel decât varianta hardtop. Pentru mulți dintre noi, cei care nu suntem mari cunoscători de Mini, această schimbare probabil că va trece neobservată, tocmai pentru că nu este una radicală.

Ceea ce va sări în ochi la noul Mini Clubman vor fi, fără îndoială, stopurile spate cu LED, ce vor fi acoperite de un geam clar, transparent, plasate în plan orizontal pe ușile de la portbagaj. Ele sunt încă un element care vor face distincția între versiunea hardtop și Clubman. Din punct de vedere al cailor putere, mașina va avea la dispoziție două motoare, unul de 1,5 litri, în 3 cilindri, cu injecție directă pe benzină (134 cai), și unul de 2 litri, tot pe benzină, cu injecție directă, la 189 cai.

Beneficiile unui magazin online de piese auto

Beneficiile unui magazin online de piese auto

Ești mecanic auto? Sau doar un simplu proprietar de mașină care are nevoie de niște piese pentru o reparație mai urgentă? Indiferent de rolul pe care îl ocupi, știi foarte bine ce presupune a merge la cumpărături după ele. Multă bătaie de cap, drumuri lungi, obositoare, trafic infernal, nervi întinși la maximum. Asta te așteaptă dacă vrei să cumperi piese auto dintr-un magazin fizic.
Așadar, de ce ai vrea să mergi pe această cale, când poți, la fel de bine, să eviți toate problemele de mai sus și să îți comanzi tot ceea ce ai nevoie de pe internet?

Nu știai că este posibil? Ba da!

Mulțumită mediului online, acum poți alege mult mai ușor și mai rapid magazinul de piese auto de unde vei achiziționa produsele care îți sunt necesare.
Probabil că te întrebi de ce ai vrea să pierzi timpul pe internet, când ai atât de multe de făcut deja? Nu mai bine mergi la un magazin obișnuit? Evident, poți opta pentru acest lucru, dar ține minte ce spuneam mai sus referitor la problemele pe care le vei întâlni. Plus de asta, nu ai de unde să știi dacă magazinul pe care îl vizitezi are piesele căutate de tine.
Pentru a scăpa de orice obstacol și pentru cumpărături mai plăcute și rapide, apelează cu încredere la un magazin online de piese auto. Iată și câteva motive pentru care ar trebui să o faci…

1. Este mai avantajos

Atât din punct de vedere al timpului petrecut la cumpărături, cât și al prețurilor. În cazul unui magazin de piese auto online, nu mai ești nevoit să ieși din casă, mai ales dacă vremea de afară este una rea (ploaie, ninsoare, viscol, polei etc.). Poți plasa comanda din confortul locuinței tale, la orice oră din zi sau din noapte.

2. O mai mare varietate de produse

Chiar dacă ai mai multe magazine de piese auto în oraș, este foarte probabil să nu găsești exact acel produs pe care îl cauți la ele. Ceea ce poate fi destul de frustrant. Magazinul online, pe de altă parte, are un inventar mult mai complex, de unde poți alege piesa căutată. Și, chiar dacă nu ești mulțumit de gama de produse a acelui magazin, poți oricând vizita altul, fără să te ridici din fața calculatorului!

3. Prețuri mai mici

De cele mai multe ori, a comanda piese auto de pe internet se dovedește a fi o afacere mai bună, deoarece aici le poți găsi mai ieftine decât într-un magazin obișnuit.

Cat costa noul Gord GT?

Cat costa noul Gord GT?

Ținând cont de faptul că Ford a prezentat deja noul său supercar GT350R la Târgul Auto de la Detroit, întrebarea imediat următoare care se pune, în mod natural, este cât va costa modelul ce urmează să ajungă la reprezentanțe în 2016? Până acum, oficialii de la Ford nu au răspunsă încă, deși au fost abordați pe această temă de mai multe reviste de profil. Totuși, au ținut să precizeze că GT-ul se va afla cam la același nivel de preț cu alte autovehicule, cum ar fi Lamborghini Huracan ($237000), Ferrari 458 Speciale ($298000) și McLaren 650S ($265000).

Dacă ar fi să speculăm, am putea spune că Ford GT este posibil să se vândă cu o sumă care se va apropria, probabil, de 250000 de dolari. Știu că pentru mulți dintre noi pare colosal, dar, comparativ cu alte rivale, noul GT are un preț rezonabil, la cei 600 de cai putere pe care îi ascunde sub capota motorului. Modelul de mai vechi al aceleași mașini costa, în 2005, 150000 de dolari (asta ar fi cam 180000 de dolari în prezent).

Deci, dacă și noua generație se menține undeva la 2-300000 de dolari, nu văd nici un motiv pentru care Ford nu ar putea să vândă mai tot ceea ce produce, mai ales la dotările pe care le oferă mașina. Compania americană nu a menționat încă numărul de GT-uri care urmează a fi produse și nici pentru cât timp se vor fabrica.

Dar aceasta este o întrebare și un subiect care, poate, vor fi tratate într-un alt articol, pe viitor. Dacă mai apar alte vești interesante cu privire la Ford GT, voi reveni cu ele la momentul oportun!

Ford a prezentat un nou model Shelby Mustang GT350R la Detroit

Ford a prezentat un nou model Shelby Mustang GT350R la Detroit

Nu cu multă vreme în urmă, în primele două săptămâni ale acestui nou an, Ford a prezentat, la Salonul Auto de la Detroit, o nouă generație a modelului Shelby Mustang GT350R. R-ul este pentru Shelby Mustang GT350 un pas înainte, la fel cum pentru Boss 302 a fost Laguna Seneca. Pentru aceia dintre voi care vă uitați contrariați la ecranul calculatorului și nu înțelegeți ce este înșiruirea de cuvinte de mai sus, să vă explic pe scurt.

Nu vă mai spun cum arată și ce înseamnă Shelby Mustang, cred că îl cunoaștem, cât de cât, cu toții. Referitor la Boss 302 (atât modelul „simplu”, cât și Laguna Seneca), este o mașină gândită mai mult pentru circuit, comparativ cu Shelby-ul. Ați văzut, am lămurit imediat dilema. Nu? Cam asta este diferența: Mustang Shelby – o mașină mai de stradă, Seneca – mai de curse.

Întorcându-ne la modelul despre care discutăm în articolul de față, Shelby Mustang GT350R are un design schimbat la noua sa versiune. Datorită spoiler-ului față redesenat, se lipește mai bine de sol, iar suspensia MagneRide adaptivă, folosită în premieră pentru Shelby, este potrivită pentru rularea pe un circuit (nimeni nu a spus că această mașină nu are ce căuta acolo!).

Un alt detaliu interesant este acela că, direct din fabrică, GT350R va veni dotat cu jante din fibră de carbon, care sunt cu vreo 6 kilograme mai ușoare față de cele din aliaj de aluminiu. Pe ele, stau niște cauciucuri Michelin Pilot Sport Cup 2 (de asemenea utile și pentru circuit).

Per total, Shelby Mustang GT350R a „slăbit” cu 60 de kilograme față de versiunea precedentă. S-au eliminat câteva elemente, precum sistemul audio, aerul condiționat, camera de marșarier și locurile din spate. Nu vă faceți griji, le puteți avea înapoi, dacă achiziționați pachetul de electronice!

Motorul este și el unul nou, de 5,2 litri V8, făcându-l unul dintre cele mai puternice motoare V8 aspirate natural produse de Ford până acum. Americanii ne promit că din el se vor scoate 500 de cai putere și un cuplu de 180,8 Nm. Transmisia este o Tremec în 6 rapoarte manuală.

Noul Shelby Mustang va debuta în acest an, probabil la un preț de aproximativ 80000 de dolari, încercând să se ia la trântă cu rivalul Chevrolet Camaro Z/28.

In sfarsitul articolului va lasam sa va delectati cu o superba galerie foto

Imaginile au fost preluate de NetCarShow.com
Tesla aduce imbunatatiri autonomiei modelului Roadster

Tesla aduce imbunatatiri autonomiei modelului Roadster

Compania Tesla, cunoscută pentru mașinile electrice pe care le produce, a anunțat că oferă noi pachete de echipare îmbunătățite, menite să crească autonomia modelului Roadster (care nu se mai află la vânzare, în caz că vă gândeați să vă achiziționați unul) la 400 de mile (sau, pentru noi, europenii, 650 de kilometri). Deci, de acum înainte, orice posesor de Roadster se poate bucura de drumuri mai lungi, fără să fie nevoit să oprească pentru reîncărcarea bateriilor foarte des!

Noua tehnologie folosită la fabricarea bateriilor ce echipează acest model poate oferi cu până la 31% mai multă energie față de performanțele inițiale, conform unor informații furnizate chiar de către Tesla prin intermediul unui articol postat pe site-ul oficial al companiei. Dacă e să luăm în considerare și celelalte îmbunătățiri disponibile modelului Roadster (un kit mai aerodinamic, cauciucuri noi, roți, frâne și rulmenți mai bune), autonomia lui poate crește chiar cu până la 50%!

Momentan, Tesla nu a dezvăluit încă prețul acestor pachete de uprgrade, denumite colectiv Roadster 3.0. Pentru a ajunge la performanța de a străbate o distanță de 650 de kilometri, din ceea ce spuneau americanii de la Tesla pe blog, trebuie respectate anumite viteze de deplasare și condiții de condus. Dar, fără îndoială, se poate realiza așa ceva, iar compania va face o demonstrație în acest scop în primele săptămâni ale anului curent.

tesla roadsterTesla a vândut aproximativ 2500 de bucăți din modelul Roadster (la un preț 109 000 de dolari fiecare), vehicul care a fost construit pe un șasiu de Lotus. Mașina a fost prezentată publicului în 2008, ceea ce a făcut ca Tesla să fie aproape de faliment, date fiind recesiunea apărută, costurile ridicate de producție și întârzierile neprevăzute.

Acțiunile companiei au urcat la 2,5%, ajungând la un preț de 227.82 dolari pe bucată la închiderea bursei, vineri.

Pin It on Pinterest