Cadillacul pierdut al lui Elvis Presley

Cadillacul pierdut al lui Elvis Presley

În muzeul auto Volo (Volo Auto Museum) din comitatul Lake, statul Illionis, se poate vedea un Cadillac de culoare roz care, în urmă cum mulți ani de zile, i-a aparținut legendei rock and roll, Elvis Presley. Mașina, fabricată în 1974, a fost descoperită din întâmplare de către directorul muzeului, Brian Grams, pe când acesta se afla în căutarea de noi exponate.

Automobilul a fost cumpărat în urmă cu 40 de ani, de către un colecționar înrăit, și a fost ținut departe de ochii publicului până acum. Se zvonește că ar fi singura mașină care a fost deținută de Elvis Presley și care nu fusese încă găsită până în prezent. Ea poate fi văzută de către oricine trece pragul muzeului auto Volo.

Un expert auto, din Sidney, Allan Levinson, este de părere că mașina este un Sedan de Ville cu patru uși, special personalizat pentru Elvis Presley. Modificările au fost făcute de către compania American Sunroof, aceeași care i-a construit o mașină la comandă și lui Dean Martin. Vehiculul a fost achiziționat de Presley în 1974, dar nu a rămas în posesia sa decât pentru câteva luni, Elvis vânzând mașina ulterior.

Aceasta încă mai are plăcuțele de înmatriculare din statul Tennessee și documentele originale și, de asemenea, poate fi văzută într-o serie de fotografii din anii ’70, făcute la Graceland. Cadillac-ul nu este singura mașină care i-a aparținut lui Elvis și care a trecut pe la mai mulți proprietari de-a lungul timpului, fiind, în prezent, deținută de muzeul auto Volo.

Un alt Cadillac, din 1972, care a fost, cândva, tot în posesia regelui rock and roll-ului, a fost scos la vânzare la o licitație în Santa Monica, în 2013, dar nu s-a vândut. Și acest model, la fel ca și cel din ’74, a fost modificat de compania American Sunroof. Dar, spre deosebire de exemplarul roz, acesta din urmă a fost păstrat de Elvis până la moartea sa.

Mașina a stat la Graceland până în anul 1995, când a fost scoasă la licitație alături de alte obiecte de colecție care aveau legătură cu Elvis Presley.

Un Maserati Ghibli a fost redescoperit după 14 ani

Un Maserati Ghibli a fost redescoperit după 14 ani

Un Maserati Ghibli din 1968 a fost redescoperit după 14 ani în care a stat ascuns într-un depozit. Maşina, care nu a mai circulat din 1999, va fi scoasă la licitaţie de către compania Silverstone Auctions.

Un Maserati Ghibli a fost redescoperit după 14 ani

Descoperirea maşinilor clasice prin hambare sau depozite face deliciul multor pasionaţi de automobile de colecţie şi, cu cât e mai frumoasă maşina, cu atât e interesul mai mare.

Ei bine, după 14 ani în care a stat acoperit într-un depozit, ferit de umezeală, un Maserati Ghibli din 1968 a fost redescoperit şi va fi scos la licitaţie de către compania Silverstone Auctions.

Maşina, care are la bază acelaşi şasiu ca modelul Quattroporte din acea perioadă, nu a mai circulat din 1999 şi va avea nevoie de o restaurare completă, deşi a stat departe de praf, ploaie şi ninsoare în tot acest timp.

Maserati Ghibli a primit, la momentul lansării pe piaţă din 1966, cel mai puternic motor pe care italienii îl aveau la dispoziţie – un V8 de 4,7 litri care dezvoltă 330 CP, în timp ce designul a fost semnat de nimeni altul decâtGiorgetto Giugiaro, care în vremea aceea era designer-şef la carosierul italian Ghia.

În 1973, frumosul Ghibli a fost înlocuit de modelul Khamsin. Deşi era mai avansat din punct de vedere tehnologic, Maserati Khamsin nu a rămas în inimile pasionaţilor de maşini clasice şi a fanilor Maserati aşa cum a făcut-o Ghibli.

Exemplarul care a fost găsit după 14 ani va fi scos la licitaţie în cadrul evenimentului International Trophy Sale, organizat de Silverstone Auctions în data de 17 mai 2013, iar experţii estimează că preţul obţinut va fi între 12.000 şi 16.000 de lire sterline.

 

Articol preluat de pe: http://www.promotor.ro/masini-noi/news/un-maserati-ghibli-a-fost-redescoperit-dupa-14-ani-10681957

Foto: Silverstone Auction