Acest test drive cu noul McLaren P1, are loc in Emiratele Arabe Unite, in orasul Abu Dhabi, cat si pe circuitul de Grand Prix Yas Marina, pe care are loc si cursa in nocturna de Formula 1.
Masina de test este noul McLaren P1, care este de fapt un prototip de preproductie cu peste 64000 de kilometri la bord, parcursi pe durata a 15 luni in jurul lumii, atat prin desert in Valea Mortii, cat si la Cercul Polar pentru teste in conditii extreme de vreme.
Motorul turbo are o capacitate de 3.8 litri ce dezvolta o putere de 737 de cai putere, turbinele acestuia lucrand la o presiune de 2.4 bari, la care se adauga puterea motorului elelectric de 179 de cai putere, acesta tinad si locul electromotorului, astfel dezvoltand impreuna o putere totala de peste 900 de cai putere si un cuplu motor de 900 Nm.
Desi la prima vedere ar parea ca motorul este acelasi cu al modelului McLaren MP4-12C, blocul motor este total redesenat, si construit din materiale mai rezistente pentru a face fata puterii dezvoltate de grupul motopropulsor, deoarece motorul electric este fixat direct de blocul motor.
Trenul de rulare este similar cu cel al modelului 12C, avand acelsi tip de suspensie. Msina are garda reglabila la sol, astfel in functie de viteza si modul setat pentru trenul de rulare masina coboara cu pana la 50 de milimetri in modul de rulare Track. In modul de rulare normal duritatea suspensiei este echivalenta modului sport al modelului McLaren MP4-12C. De asemenea masina poate fi si ridicata pentru a putea trece mai usor peste barierele de viteza si bordurile din oras.
Masina are un eleron care ridicat la maximum, alaturi de difuzorul spate, ofera o forta de apasare de 600 de kilograme, similar cu masinile de curse de categoria GT3.
In mod strict electric masina are o autonomie de aproximativ 10 kilometri, dupa care intra in actiune motorul termic, acesta avand si rol de generator pentru reincarcarea bateriilor, atunci cand acesta nu este fortat la limita.
In oras, in traffic masina are un comportament foarte bun, fara zgaltaieli, schimbari greoaie de viteze, sau sa iti distruga organele interne atunci cand treci peste denivelari, fiind foarte utilizabila fara sa iti dea impresia cum ca ai conduce o masina foarte lata.
Dotarile interioare ale modelului includ aer conditionat, navigatie prin satelit si multe altele. Insa adevaratul character al acestei masini se arata cel mai bine pe circuit, acolo unde masina poate fi fortata la limita. De aceea va invitam sa urmariti clipul de mai jos pentru mai multe detalii.
EVO, una dintre cele mai respectate reviste auto britanice, a venit în România pentru a vedea dacă Transfăgărăşanul este, într-adevăr, cel mai bun drum din lume, după cum a spus Jeremy Clarkson de la Top Gear. Detalii în continuare.
Întreaga planetă ştie de România şi de Transfăgărăşan după ce a fost difuzat episodul din emisiunea Top Gear în care Jeremy Clarkson spune despre DN7C că este „cel mai bun drum pentru condus din lume”. Pe bună dreptate, până la urmă, fiindcă Transfăgărăşanul este un drum extraordinar.
Dar, aşa cum au aflat britanicii de la EVO într-o călătorie prin România la volanul unui Jaguar F-Type V8S, există un drum şi mai bun decât Transfăgărăşanul şi, surpriză sau nu, se află tot în România.
O noua infruntare intre 3 super limuzine. Un Mercedes Benz E 63 AMG S-line, un BMW M6 Gran Coupe si un Jaguar XFR-S. Un duel care are loc atat pe circuit cat si in afara acestuia. Toate cele trei berline au sub capota cate un motor v8 turbo.
In cazul Mercedes motorul are o capacitate de 6.3 litri si dezvolta o putere de 585 cai putere si 800 Nm cuplu, pusi la dispozitia rotilor de o cutie de viteze cu 7 rapoarte, iar masina are o greutate totala de 1845 de kilograme, fiind cea mai usoara masina din acest shootout.
BMW-ul dispune de un motor twin-turbo de 4.4 litri care dezvolta o putere de 560 de cai putere si un cuplu de 680 Nm, transferati rotilor spate printr-o cutie de viteze in 7 trepte cu dublu ambreiaj. M6 Gran Coupe are o greutate de 1950 kilograme.
Jaguarul pune la dipoztia celui de la volan un motor de 5.0 litri cu 550 de cai putere si un cuplu motor de 680 Nm ca si BMW-ul. Acestia sunt pusi la dispozitia rotilor spate printr-o cutie de viteze ZF cu 8 trepte. Masina britanica are o greutate de 1987 kilograme fiind si cel mai greu din acest test.
Va invitam in continuare sa vizionati clipul daca doriti sa aflati castigatorul acestui duel cu super limuzine de lux.
Doua automobile dotate cu motoare turbo de doi litri si puteri similare. In schimb Subaru WRX beneficiaza de tractiune integrala, pe cand Focusul trebuie sa se multumeasca doar cu tractiune fata. Ambele masini costand in jurul a 30.000 de dolari.
Va mai amintiti de Dacia 1300 masina tuturor romanilor produsa la Mioveni in anii ’70 ?
Cu siguranta ca da , dar v-ati gandit oare un concept al Daciei 1300 ?
Maris Alexandru Bogdan un tanar artist din Sibiu s-a gandit la acest concept si ia dedicat cateva luni bune de munca .
„2014 Dacia 1300 Concept are la baza clasica Dacia 1300 produsa la Mioveni in anii ’70. Am pastrat toate elementele de pe masina originala: elementele cromate, grilele, forma farurilor si a stopurilor, amplasarea busonului de benzina chiar si jantele si le-am imbinat intr-o masina noua, masina care si-ar dori sa se plaseze in clasa de lux, printre modele ca Audi A7, Mercedes S-klasse ajungand chiar la Porsche Panamera. Astfel masina are dimensiuni generoase, aproximativ 5,1 metri lungime si 2 latime. Design-ul exterior este agresiv cu linii de caroserie foarte pronuntate dar pastrand in acelasi timp aspectul classic. Pentru interior am renuntat la bancheta spate si am transformat masina intr-una cu 4 locuri, 4 locuri foarte spatioase. Din nou pentru designul bordului am pastrat liniile originale ale masinii dar l-am adus la standardele zilelor noastre.
Trebuie avut in vedere ca acest model este un concept, un exercitiu de design si nu o masina gata sa iasa pe strada, din acest motiv sunt elemente care lipsesc de pe masina, cum ar fi stalpul B. In privinta tehnologiilor si al mecanicii ce ar putea fi implementata in aceasta masina prefer sa las lumea sa speculeze. Da, ar fi frumos ca masina sa aiba un motor V8 puternic si tractiune spate dar in acelasi timp un motor electric pentru cei mai eco-friendly. Din pacate din punctul meu de vedere proiectul este finalizat doar in proportie de 85% dar a venit timpul de a-l face public si de a trece la un urmator proiect ceva mai ambitios.”
V-ar place o asemnea masina ?[vsw id=”y2YkDXjxyVU” source=”youtube” width=”500″ height=”400″ autoplay=”no”]
Pentru mai multe poze cu conceptul Daciei 1300 puteti vizita pagina artistului Alexandru Maris .
Ai un vw golf 2 ? Te-ai gandit vreodata sa il tunezi? Sau mai mult de atat sa ii pui sub capota 1150 de cai putere ?
Un pasionat din Germania chiar a facut treaba asta . Vezi in video rezultatele…
[vsw id=”xofMe_goaYs” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]
Unii veţi râde, gândindu-vă că schimbatul roţii e mult prea simplu ca să merite un astfel de tutorial. Alţii probabil veţi zâmbi condescendent văzând că sfaturile sunt puse în practică de o femeie. Dar punem pariu că, la final, veţi considera acest video-tutorial foarte util.
Cele mai multe dintre maşinile care circulă pe şosele nu beneficiază de soluţia comodă a pneurilor run-flat, aşa încât, în cazul unei pene, trebuie recurs la schimbatul roţii – ceea ce pentru multă lume, în general pentru femei, reprezintă o bătaie de cap pe care preferă să o evite.
Tutorialul de faţă, însă, ne arată că schimbatul roţilor nu trebuie să fie neapărat o corvoadă, dacă se urmează câţiva paşi simpli. De la verificarea periodică a presiunii din roata de rezervă şi a prezenţei sculelor necesare în portbagaj până la fixarea maşinii pe loc şi demontarea roţii cu pană, următorul video vă arată detaliat că operaţiunea de schimbare a roţii nu e deloc un lucru de speriat.
Credeţi că protagonista din acest video a uitat vreun detaliu?
In timpul unui raliu si Slovacia, soseaua pe care alearga masinile de curse apare un Nissan Patrol de off-road. Acesta doreste sa traverseze strada dar pica intr-un sant. Si daca spectatorii nu au avut parte de accidente in cadrul raliului, au parte de cel facut de masina de teren. Noroc cu o macara aflata prin preajma…