carvertical VIN

In era tehnologiei poate fi destul de dificil sa ii iei pe adolescenti din fata televizorului sau a telefonului, insa nu imposibil. Trebuie sa dai dovada doar de creativitate si multa rabdare si cu siguranta vei reusi.

Pentru ca misiunea ta sa fie si mai usoara, iata cateva sfaturi simple si usor de pus in practica:

1. Pastreaza o atitudine pozitiva

Chiar daca la inceput incercarile iti vor fi respinse cu multa convingere, nu te supara, si nu fa o tragedie din asta. Pastreaza-ti gandirea pozitiva si arata-i copilului ca il intelegi si ca esti dispus sa il astepti pana cand va fi pregatit.

2. Nu uita sa te distrezi

De fiecare data cand ii propui adolescentului o noua activitate, ai grija ca aceasta sa cuprinda si un element distractiv, indiferent ca vorbim de mersul pe o trotineta copii, pe bicicleta, de un joc de fotbal si asa mai departe. In plus, daca al tau copil te vede foarte entuziasmat si dornic de distractie, ii va fi mult mai greu sa te refuze.

3. Nu te grabi

Asa cum spuneam si mai sus, nu fa o tragedie daca te lovesti de un refuz. Ia-o cu cate un pas, pe rand, pana cand il vei convinge pe cel mic (chiar daca nu mai e asa de mic, pentru tine tot mic e 🙂 ) sa iasa din casa si sa faca mai multa miscare.

Astfel, pentru inceput ii poti propune o simpla plimbare in parc, o iesire la inghetata sau la mall. Orice este mai bine decat sa stea cu ochii pironiti intr-un ecran. Cu timpul, vei vedea ca va accepta si alt fel de activitati, mai sportive.

4. Alege activitatile cardio

In cazul in care aproape l-ai convins sa iasa la miscare, propune-i activitati cardio care sa ii puna sangele in miscare, precum mersul pe bicicleta, pe trotineta, pe role, alergatul, saritul cu coarda si asa mai departe. Cu un flux sanguin mai bun, creierul va primi si el necesarul de oxigen si de nutrienti, astfel incat vei vedea rezultate mai bune si in activitatea scolara a copilului.

5. Educa-l sa duca o viata sanatoasa

Asta inseamna sa faci si tu ce incerci sa il inveti pe el, si anume: sa adoptati o alimentatie echilibrata, cu mancare facuta in casa, sa evitati fast food-ul si alimentele procesate, sucurile din comert (insa si pe cele facute in casa, care ar trebui consumate doar ocazional), tutunul, alcoolul, substantele interzise, etc.

In plus, nu uitati sa consumati cel putin doi litri de lichide in fiecare zi (apa, ceaiuri), sa faceti miscare zilnic si sa dormiti suficient, respectiv 8 ore pentru un adult si 9-10 ore pentru un adolescent.
Iata, asadar, ca nu este chiar dificil sa duceti un stil de viata mai sanatos. Important este sa existe vointa si dorinta de schimbare.

Distribuie acest articol: