carvertical VIN

Cumpărăturile online sunt convenabile, în sensul că puteți face cumpărături, găsi cele mai bune prețuri și vă puteți primi coletele direct la ușă, fără a fi nevoie să părăsiți confortul propriei case. Dar obținerea unei oferte avantajoase online implică mai mult decât obținerea celei mai mari reduceri sau a celui mai mic preț. Veți dori să vă asigurați că produsele ajung la timp, că calitatea este cea la care vă așteptați, că articolele includ o garanție corespunzătoare și că există o modalitate de a returna produsele sau de a obține asistență pentru orice întrebări sau probleme pe care le aveți.

In continuare voi scrie cateva sfaturi pentru a îmbunătăți siguranța experienței dvs. de cumpărături.

Cum să faceți cumpărături online în siguranță

1. Plasați întotdeauna comenzi de pe o conexiune securizată

Dacă computerul dvs. nu este protejat de software potențial rău intenționat, informațiile financiare și parolele dvs. sunt în pericol de a fi furate (și tot ceea ce stocați pe computer sau faceți online). Acest concept este atât de elementar, însă doar o mică parte din populație își protejează în mod adecvat calculatoarele. Utilizați o conexiune sigură – asigurați-vă că firewall-ul computerului dvs. este activat.

Dacă faceți cumpărături online în timp ce folosiți o rețea wireless, aceasta trebuie să fie criptată, astfel încât cineva care pândește în afara casei să nu vă poată colecta informațiile. Evitați să faceți tranzacții financiare atunci când utilizați o rețea publică, deoarece este posibil să nu știți dacă aceasta este compromisă.

Securitate cibernetică mereu cu un pas în față

2. Cunoașteți comerciantul și reputația acestuia

Dacă deja cunoașteți magazinul, cumpărăturile din magazinul lor online sunt foarte sigure. Puteți oricând să mergeți la magazinul local pentru ajutor în cazul în care există o problemă, iar dacă cunoașteți alte persoane care au avut experiențe constant pozitive cu magazinul online, puteți fi liniștit de calitatea site-ului.

Dacă nu cunoașteți magazinul, acesta poate fi totuși cel mai bun pariu; trebuie doar să luați câteva măsuri de precauție suplimentare. Efectuați propria verificare consultând site-urile dedicate evaluării magazinelor online. Dacă magazinul nu este recenzat sau nu are recenzii favorabile, nu comandați de pe site-ul lor.

3. Evitați ofertele care par „prea bune pentru a fi adevărate”

Orice magazin online care promite prea mult la un preț prea mic este suspect. Dacă prețul este prea mic, gândiți-vă dacă comerciantul a venit cu articolele în mod legal, dacă veți primi vreodată articolele pentru care ați plătit, dacă articolele sunt într-adevăr marca prezentată sau un substitut ieftin, dacă articolul va funcționa, dacă veți putea returna bunurile deteriorate – sau dacă comerciantul obține venituri suplimentare prin vânzarea informațiilor dvs. financiare.

Magazinele online de rea-credință – la fel ca și omologii lor din cărămidă și mortar, pot face o ofertă de preț absurd de mic și apoi să pretindă că articolul nu mai este în stoc, pentru a încerca să vă vândă altceva, într-o înșelătorie clasică de tip „momeală și schimb”.

4. Dacă achiziționați un card cadou, citiți Termenii și condițiile

Dacă cardul cadou este pentru altcineva, asigurați-vă că magazinul este legitim, că persoana respectivă folosește magazinul și că nu există obstacole pe care va trebui să le depășească.

5. Nu folosiți un magazin online care solicită mai multe informații decât cele necesare pentru a face vânzarea.

Așteptați-vă să furnizați o anumită metodă de plată, adresa de expediere, numărul de telefon și adresa de e-mail, dar dacă comerciantul solicită și alte informații, plecați. Nu vreți niciodată să le dați informații despre contul bancar, datele de idetificare personala cum ar fi CNP-ul sau numărul permisului de conducere.

Unele companii vă pun întrebări despre interesele dumneavoastră, dar acestea ar trebui să fie întotdeauna opționale și ar trebui să fiți precaut în ceea ce privește furnizarea acestor informații.

Comerciantul revinde, închiriază sau împărtășește informațiile dumneavoastră? Verificați politica de confidențialitate a site-ului pentru a înțelege cât de expuse pot deveni informațiile dumneavoastră. Multe magazine afirmă în mod clar că nu partajează, nu vând și nu închiriază informațiile consumatorilor – altele spun că dețin informațiile dvs. și că le pot folosi (sau abuza de ele) cum doresc. Rămâneți la companiile care vă respectă confidențialitatea.

6. Trebuie să creați o parolă pentru site? – faceți-o unică.

Adesea vi se va cere să creați un cont cu o parolă atunci când faceți o achiziție. De obicei, puteți alege să nu faceți acest lucru și, dacă nu veți folosi frecvent magazinul online, nu creați un cont. Dacă doriți un cont, asigurați-vă că folosiți o parolă unică și puternică.

7. Este site-ul securizat?

Înainte de a introduce informații personale sau informații despre cardul de credit pe un site de cumpărături, verificați dacă adresa web de pe pagină începe cu „https:”, nu „http:” Acest mic „s” vă spune că site-ul este securizat și criptat pentru a vă proteja informațiile.

8. Folosiți un card de credit sau PayPal

Nu folosiți un card de debit sau un cec, deoarece acestea nu dispun de aceleași măsuri de protecție pentru dumneavoastră în cazul în care apare o problemă.

Achizițiile cu cardul de credit vă limitează răspunderea la cel mult 30 de Euro de taxe neautorizate în cazul în care informațiile dvs. financiare sunt furate, iar banii din contul dvs. bancar nu sunt atinși. Cele mai multe carduri de debit nu oferă această protecție – și chiar și atunci când o oferă, între timp, dumneavoastră sunteți cel care rămâneți fără fonduri.

Luați în considerare desemnarea unui singur card de credit care să fie destinat exclusiv cumpărăturilor și tranzacțiilor online. În acest fel, dacă cardul este compromis, îl puteți închide rapid fără a afecta orice alt tip de tranzacții.

9. Verificați întotdeauna condițiile de expediere ale companiei.

Unii comercianți percep taxe de expediere exorbitante care pot transforma o afacere de cumpărături într-o greșeală costisitoare. Căutați să vedeți dacă aceștia oferă urmărire și asigurare. Înțelegeți ce transportatori folosesc și fiți deosebit de precaut dacă articolul nu va fi expediat în termen de 10 zile.

10. Folosiți un program de securitate pe internet de încredere.

Cel mai bun mod de a fi în siguranță online este în continuare utilizarea unui produs eficient de securitate pe internet. Cumpărăturile nu fac excepție. Mai degrabă, având în vedere volumul tot mai mare de bunuri și date care sunt schimbate online, caracteristicile de securitate, cum ar fi anti-phishing în timp real și protecția împotriva furtului de identitate, sunt mai importante ca niciodată.


Securitate cibernetică mereu cu un pas în față

Acum  pe langa faptul ca iti doresti o experienta de cumparaturi online mai sigura, cu siguranta iti doresti  si o experienta de cumparaturi cat mai ieftina posibila. Aici iti pot recomanda  urmatorul lucru: odata hotarat/a despre produsele ce vrei sa le cumperi, arunca o privire pe Crazy-Deals.ro. Vei gasii cel mai noi reduceri, promotii si coduri de reducere sau vouchere, ale caror discount-uri te vor incanta cu siguranta.

Crazy-Deals.ro

Conform Crazy-Deals.ro cele mai cautate sunt: coduri reducere Fashion Days, cod reducere Answear, cod reducere Notino, voucher Elefant, cod reducere EdenBoutique dar si reduceri de Ziua Femeii, Reduceri de halloween , reduceri valentine’s day  dar si reduceri de Craciun.

Să înceapă cumpărăturile online…

Distribuie acest articol: