carvertical VIN

Atunci când vrei să pleci în vacanță și să iei și bicicleta sau bicicletele cu tine, poate să îți piară cheful instantaneu. Dar poți evita asta dacă te pregătești din timp și îți achiziționezi un suport special pentru biciclete pe care să îl amplasezi pe mașină.

Dar cum trebuie să arate acesta, ce caracteristici trebuie să aibă și cum ești sigur că faci cea mai bună alegere? Iată câteva întrebări la care voi încerca să îți răspund în cadrul acestui articol.

1. Câte biciclete trebuie să transporți?

Evident, dacă transporți doar o singură bicicletă poate fi mai ușor să găsești un loc în care să amplasezi suportul. Dacă, însă, pleci în vacanță cu toată familia și bicicletele aferente, atunci trebuie să te orientezi către un suport durabil, sigur și rezistent.

2. Cât de sigur este?

În funcție de acest aspect, poți alege fie un suport care se montează pe mașină, fie unul tip cârlig ce se fixează pe spatele autoturismului. Ambele sunt foarte sigure, dacă sunt montate și folosite în mod corespunzător.

3. Ce buget ai?

În funcție de materialele din care este confecționat, sistemul de prindere, precum și numărul de biciclete pe care îl suportă, un astfel de suport poate ajunge la prețuri destul de mari. Alte aspecte care cresc prețul pot fi finisajele, culorile și chiar brandul.

Așadar, dacă nu vrei să plătești mai mult doar pentru aceste ultime aspecte, poți opta și pentru un suport no name, dar care îți oferă siguranța de care ai nevoie.

4. Ce tip de mașină ai?

Anumite tipuri de suporturi de bicicletă pot fi montate doar pe anumite mașini, așa că este important să ții cont de acest aspect atunci când faci o achiziție. Ar fi păcat să dai banii pe un dispozitiv pe care nu îl poți folosi din cauză că nu ai autovehiculul potrivit. Unde mai pui că riști să îți strici și vacanța…

5. Cât de sus poți ridica bicicleta?

Este un aspect pe care îl scapă din vedere foarte mulți din cei care trebuie să își transporte bicicleta cu mașina.

Ai urmat toate instrucțiunile de mai sus și te-ai aigurat că ai suportul potrivit pentru mașina pe care o conduci: ai ales un suport care se montează pe mașină. Bun, dar acum trebuie să ridici bicicletele și îți dai seama că nu este cel mai ușor lucru pe care l-ai putea face, mai ales ținând cont de problemele pe care le ai la coloana vertebrală.

Pentru a evita scenariul de mai sus, ia în calcul și problemele de sănătate pe care le ai, dar și înălțimea și forma fizică. Astfel, uneori poate fi mult mai potrivit un suport ce se montează în spatele mașinii, chiar dacă acesta poate îngreuna un pic parcarea mașinii. Per ansamblu, însă, acesta poate fi cel mai potrivit atunci când vrei să transporți mai multe biciclete, fără mari bătăi de cap.

Distribuie acest articol: