carvertical VIN

Un nou studiu efectuat pe scaunele auto pentru copii a scos la iveală faptul că acestea sunt contaminate cu un număr mare de germeni și bacterii. Acestea au în ele de două ori mai multe microorganisme periculoase pentru sănătatea umană în comparație cu o toaletă obișnuită, conform cercetătorilor de la Universitatea din Birmingham.

Scaunele care au fost analizate de către ei aveau nu mai puțin de 100 de germeni pe centimetru pătrat, în timp ce într-o toaletă, pe aceeași suprafață, se găsesc numai 50. Printre bacteriile identificate, s-au aflat și E.coli, dar și salmonella. Oamenii de știință de la Universitatea din Birmingham au mai analizat și alte 20 de vehicule și locuințe, concluzionând că mașinile conțin un număr foarte mare de bacterii și ciuperci periculoase pentru sănătatea noastră.

Una dintre cele mai murdare și mai infestate zone dintr-o mașină este cea a pedalelor, la șofer și cea a pasagerului, acolo unde se țin, de regulă, picioarele. Aici, rezidă mai multe mii de germeni pe centimetrul pătrat. În sprijinul acestui studiu efectuat de Universitatea din Birmingham, au venit și cei de la Continental Tyres, care au făcut un sondaj printre 2000 de șoferi, aflând, în urma acestuia, că jumătate din ei conduc o mașină plină de dezordine, în timp ce unul din 10 șoferi a recunoscut că, din cauza haosului din mașină, au fost implicați într-un accident rutier sau au reuști în ultimul moment să evite unul.

Aproape două treimi dintre conducătorii auto nu sunt deloc conștienți de riscurile de sănătate la care se expun, iar unul din 5 nu-și curăță mașini în interior mai mult de o dată pe an, în general când urmează să o ducă la service.

Mark Griffiths, expert în siguranță la Continental, a declarat că dezordinea și germenii sunt un adevărat pericol pentru șoferi. Imaginați-vă cum ar fi să vi se rostogolească o sticlă goală sau o cutie de suc sub pedala de frână într-o situație de urgență!

Distribuie acest articol: