carvertical VIN

Vrei sa fii si tu un alergator de top? Arunca un ochi catre lista de reguli de mai jos.

1. Vezi-ti de drumul tau

Indiferent ca alergi singur prin padure sau la o competitie, alaturi de alte sute de concurenti, invata sa iti mentii ruta, sa iti respecti propriul ritm de alergare si sa nu ii incurci pe ceilalti. De exemplu, atunci cand alergi in cadrul unei competitii si il depasesti pe cel din fata ta, ai grija sa nu reduci ritmul imediat ce te-ai asezat in fata lui. Fa in asa fel incat toata lumea sa poata alerga in voie.

2. Asteapta-ti randul

La cursele foarte aglomerate nu e nicio surpiza ca la linia de start sa se produca imbulzeala. Daca nu cumva alergi la olimpiada, nu are rost sa te imbulzesi pentru a fi primul. Poti rezolva acest aspect pe parcurs.

3. Lasa taclalele pentru cafenea

Sigur ca vorbitul cu cel de langa tine poate fi de ajutor pentru ca timpul sa treaca mai repede, daca alergi la un maraton, de exemplu, insa asta nu face decat sa ii irite pe cei aflati in spatele vostru si care vor sa va depaseasca. Lasa, asadar, discutiile amicale pentru iesirile in oras si pe timpul cursei concentreaza-te asupra a ceea ce ai de facut.

4. Lasa-ti cainele acasa

Oricat de placut ar fi sa alergi alaturi de patrupedul tau, acesta nu va face altceva decat sa ii incurce pe ceilalti participanti la maraton, dar si pe tine. In plus, acesta se poate speria de multimea de oameni si poate reactiona in mod imprevizibil. Poate scapa din lesa si fugi, poate latra sau musca pe cineva.

5. Ai grija pe unde calci

In stransa legatura cu regulile de mai sus, aceasta este menita sa te apere de accidentari neplacute. Asadar, pe tot parcursul cursei, lasa taclalele si fii atent pe unde calci. Chiar si o groapa mica iti poate crea mari probeleme atunci cand alergi.

6. Ai grija unde scuipi

Oricat de ciudat si scarbos ar suna, alergatorii de cursa lunga au obiceiul de a scuipa pe jos uneori, din varii motive: uscaciune a gurii, senzatie de voma, etc. Desi nu e recomandat sa faci asta, daca totusi nu te poti abtine, ai grija incotro scuipi. Nimeni nu ar vrea sa ia contact cu fluidele tale corporale.

7. Ai grija la mirosuri

Chiar daca mergi la alergat, nu e ok sa spui ca nu e cazul sa porti haine curate sau sa faci dus pentru ca oricum vei transpira. Gandeste-te ca mirosul de transpiratie proaspata se va amesteca cu celelalte mirosuri mai vechi cu care ai venit dupa tine si ca cei din jur nu vor fi deloc incantati de asta.

8. Poarta haine adecvate

Oricat de cald ar fi afara, stai departe de sorturile prea scurte ori de maiourile foarte decoltate.

In final, daca toate aceste reguli ti se par prea greu de respectat, ai oricand posibilitatea sa alergi doar in confortul casei tale, pe o banda de alergat.

 

 

Distribuie acest articol: