carvertical VIN

Primul model Range Rover produs vreodată de către englezi va fi scos la licitație și se așteaptă ca el să fie vândut cu o sumă care se învârte în jurul a 140000 lire sterline.

Range Rover se află în producție de peste 45 de ani, iar primul vehicul care a iești de pe porțile uzinei va fi vândut în curând, mai exact, în septembrie 2014 la o licitație organizată de casa de licitații The Salon Prive. Mașina are numărul de serie 001. A fost construită cândva între 24 noiembrie și 17 decembrie 1969, cu 6 luni înainte de data oficială de lansare a modelului Range Rover.

Primul proprietar al ei a fost Michael Furlong, cel care a și creat două clipuri video de promovare a acestui model. Din cauza faptului că și-a tot schimbat deținătorii și a suferit revopsiri și unele reparații de-a lungul anilor, numărul de serie 001 se pierduse. Din fericire, mașina a fost redescoperită de proprietarul actual în anii ’90 și a fost complet restaurată la forma inițială pe o perioadă de 6 ani.

Restaurarea a inclus și vopsirea ei în culoarea originală, verde măsliniu. În ciuda faptului că are un istoric care a inclus schimbarea multor proprietari, recondiționări, revopsiri și reparații, primul Range Rover britanic are încă motorul, cutia de viteze, punțile, șasiul și capota din aluminu originale.

Se estimează că această mașină va fi scoasă la licitație și se va vinde cu un preț cuprins între 100000 și 140000 de lire sterline.

Distribuie acest articol: