carvertical VIN

Daca te urci pe bicicleta eliptica si incepi sa pedalezi fara sa te gandesti, antrenamentul tau cardio ar putea sa nu fie atat de eficient pe cat ai crede. Iar daca scopul tau este sa slabesti, rezultatele s-ar putea sa intarzie.

Insa nu este totul pierdut. Vestea buna este ca raspunsul la intrebarea din titlu este: da, poti sa slabesti folosind bicicleta eliptica. Cu strategia corecta, o bicicleta eliptica iti va creste pulsul, te va ajuta sa arzi calorii, sa iti stimulezi metabolismul si sa iti dezvolti musculatura.

Iata ce trebuie sa faci pentru ca antrenamentele tale pe bicicleta eliptica sa conduca la pierderea in greutate:

1. Lucreaza la o intensitate ridicata

Atunci cand te antrenezi la 60-75% din rata maxima a pulsului tau, arzi mai multe calorii din tesutul adipos decat din carbohidrati. Dar atunci cand te antrenezi mai intens (de exemplu, cand faci un antrenament HIIT), vei arde un numar mai ridicat de calorii in ambele moduri.

In plus, atunci cand te antrenezi la o intensitate mare vei arde mai multe calorii si dupa incheierea antrenamentului, datorita unui fenomen numit efectul afterburn sau arderea grăsimilor post-antrenament.

2. Tine intreaga talpa pe pedale

Cand te antrenezi pe bicicleta eliptica, ai grija la modul in care tii picioarele pe pedale. Majoritatea oamenilor isi ridica calcaiele de pe pedale, impingand in degetele de la picioare. Daca impingi in pedale cu intreaga talpa iti activezi mai multi muschi, ceea ce este cheia arderii caloriilor. In plus, iti vei dezvolta musculatura ceea ce inseamna ca vei arde si mai multe calorii in viitor.

3. Experimenteaza cu rezistenta

Daca nu folosesti prea des setarile de rezistenta ale bicicletei eliptice, e timpul sa incepi sa faci acest lucru. In special daca faci antrenamente HIIT, incearca sa modifici rezistenta pe parcursul intervalelor.

Nu te descuraja daca trebuie sa pedalezi mai lent la rezistente mai ridicate. Acest lucru te va ajuta sa iti dezvolti musculatura, dar si anduranta cardiovasculara. Prin urmare, vei putea sustine antrenamente mai dificile si mai lungi.

4. Foloseste-ti si bratele

Nu iti sprijini bratele pe manere, ci apuca manerele cu putere si foloseste-le cu adevarat pentru a le impinge inainte si inapoi. Ar trebui sa simti incordarea in brate si febra musculara a doua zi.

Miscarile pe care le poti face pe bicicleta eliptica te vor ajuta sa iti tonifici bratele, spatele, umerii si zona core. In plus, asa cum spuneam si mai sus, cu cat iti folosesti mai multi muschi cu atat vei arde mai multe calorii.

5. Mentine-ti concentrarea

Da, uneori antrenamentele pot fi plictisitoare si e firesc sa vrei sa te uiti la TV in timp ce te antrenezi. Insa nu lasa acest lucru sa te distraga – daca ceea ce urmaresti la TV te absoarbe prea tare, probabil nu te antrenezi la intensitatea potrivita. O idee mai buna ar putea sa fie sa te privesti in oglinda, pentru ca astfel vei acorda mai multa atentie executiei corecte a exercitiilor.

 

Photo by ShotPotPexels

Distribuie acest articol: