carvertical VIN

Skateboarding-ul este un sport a carui popularitate este in crestere. Insa pe masura ce popularitatea acestui sport creste, creste si numarul de tineri care se accidenteaza pe skateboard, de multe ori pentru ca nu respecta cateva reguli simple de precautie. Vom vorbi despre aceste reguli in acest articol.

Insa, mai intai, iata care sunt cele mai des intalnite accidening:tari in skateboard

  • Leziunile mainii, incheieturii mainii sau umarului pot aparea atunci cand skateboarderii isi pierd echilibrul si cad, mai ales din pricina instinctului de a se sprijini in palme in cadere.
  • Leziunile gleznei, precum entorsele si fracturile, sunt mai rar intalnite insa pot aparea mai ales la cei care folosesc skateboard-ul la viteze mai mari.
  • Leziunile la cap reprezinta cel mai mare pericol pentru tinerii skateboarderi. Pot fi evitate cu usurinta prin purtarea castii potrivite.

Tinerii skateboarderi sunt expusi unui risc mai mare decat adultii de a suferi rani grave, deoarece au un echilibru mai slab, mai putina coordonare, si isi suprestimeaza, adesea, abilitatile. Cel mai adesea, accidentarile pot aparea atunci cand se intalnesc cu urmatoarele situatii:

  • Pierd controlul si cad
  • Intalnesc o masina, un pieton, un obstacol sau un alt skateboarder
  • Incearca trucuri dincolo de abilitatile lor
  • Patineaza pe suprafete necorespunzatoare sau neregulate.

Educatia privind siguranta si prevenirea este vitala pentru a mentine orice pasionat de skateboarding in afara oricarui pericol. Tinerii skateboarderi ar trebui sa nu foloseasca un skateboard uzat si sa poarte intotdeauna echipament de protectie adecvat, in forma buna, pentru a reduce riscurile de ranire. Echipamentul adecvat pentru skateboarding include pantofi inchisi, rezistenti la alunecare, casca, genunchiere, cotiere, si protectie pentru palme.

O casca potrivita va ajuta la prevenirea leziunilor la nivelul capului.

In alegerea unei casti, este necesar ca skateboarder-ul sa se asigure ca aceasta:

  • sta jos pe frunte
  • are curele laterale care formeaza un „V” in jurul fiecarei urechi
  • are o catarama care se fixeaza strans, lasand loc doar doua degete intre cureaua castii si barbie
  • nu isi schimba pozitia in nicio directie la miscarea capului
  • nu impiedica miscarea, vederea sau auzul.

Tinerii skateboarderi isi pot reduce riscul de accidentare si daca exerseaza caderea. Poate parea ciudat, insa a sti cum sa cazi poate ajuta la coordonare, la imbunatatirea timpului de reactie, si la reducerea impactului cu solul.

Pentru a invata cum sa cazi de pe skateboard, poti exersa in felul urmator: de fiecare data cand te dezechilibrezi si simti ca vei cadea, lasa-te in jos, pentru a invata sa reduci distanta pana la sol. Atunci cand cazi, rostogoleste-te si foloseste-te de brate si lateralele corpului pentru a atenua forta caderii (insa nu te sprijini in palme pentru ca iti poti rani incheieturile).

De asemenea, este important sa inveti sa franezi eficient. Franarea trebuie, la randul ei, exersata, pentru a evita cazaturile si accidentele neplacute. Invata sa franezi la o viteza mica si progreseaza la viteze mai mari.

Distribuie acest articol: