carvertical VIN

Nissan lucrează deja la crearea noi generații Leaf, concentrându-și atenția pe îmbunătățirea autonomiei cu o nouă tehnologie pentru baterii și pe conceperea unui nou look, de asemenea. Noul model Leaf își va face prezența pe piață începând cu sfârșitul lui 2016, prețul său pornind de la aproximativ 21350 de euro.

Este clar că apariția modelului S de la Tesla – cu o autonomie de 499 de kilometri – a schimbat foarte mult piața mașinilor electrice, determinându-i pe cei de la Nissan să umble și ei la autonomia lui Leaf, care, în prezent, este de doar 136 de kilometri. Ni se promite că noua tehnologie ce va fi încorporată în bateriile care vor fi instalate pe noul model Leaf și care oferă o mai bună densitate a energiei furnizată, vor crește autonomia acestuia la 298 de kilometri.

Cel mai probabil, vor exista și baterii mai mici, care vor permite parcurgerea unei distanțe mai reduse, la fel cum oferă și cei de la Tesla, prin versiunile lor de 60, respectiv, 85kWh. Noua tehnologie pentru baterii a celor de la Nissan va fi implementată și pe Infiniti.

Brandul de lux al Nissan a făcut deja pași importanți spre dezvoltarea unui model de mașină complet electrică, prin prezentarea, la Salonul Auto de la New York, din acest an, a conceptului LE. Posibil ca acesta să fie disponibil pe piață pe la jumătatea anului 2016.

Se pare că designerii de la Nissan au realizat că un automobil electric nu trebuie să arate urât, neobișnuit sau ciudat, ei vizând, pentru noile modele, un aspect ceva mai convențional. Cu toate acestea, autonomia sporită și lookul reîmprospătat nu sunt singurele lucruri care ar trebui să crească vânzările modelului Leaf. Mai este nevoie și de o infrastructură de stații de reîncărcare, acestea jucând un rol foarte important.

Tesla oferă deja astfel de stații de reîncărcare, denumite Supercharger, unde încărcarea bateriei unei mașini electrice durează doar 30 de minute. O rețea de astfel de stații va fi gata și va acoperi tot teritoriul Marii Britanii (deocamdată) până la anul. Șeful Tesla, Elon Musk, a spus că le va permite și proprietarilor altor mărci de mașini să-și „alimenteze” vehiculele de la stațiile companiei, atât timp cât producătorii respectivelor mașini nu îi vor taxa pe conducători pentru acest lucru.

Galerie foto Nissan Leaf

 

Distribuie acest articol: