Cand vine vorba de cumpararea de role pentru copilul tau, ai mai multe lucruri de luat in considerare. Recomandarile de mai jos intentioneaza sa ofere parintilor cunostinte esentiale despre role copii.

Mersul pe role poate fi incredibil de distractiv pentru copii si adulti, este sigur si reprezinta un exercitiu fizic excelent, la orice varsta. Totodata, este important ca cel mic sa fie in siguranta, confortabil si increzator in timp ce invata sa patineze. Consulta sfaturile de mai jos, menite sa te ghideze prin achizitionarea perechii perfecte de role pentru copilul tau.

Ce fel de role pentru copii ar trebui sa cumpar?

Cand vine vorba de alegerea unei noi perechi de role, exista doua optiuni: patine cu rotile, adica patinele originale, pe patru roti, si rolele inline, cu roti aliniate intr-un singur rand. Patinele cu rotile sunt recomandate incepatorilor.

Patine cu rotile versus role inline

Patinele cu rotile au patru roti, 2 in fata si 2 in spate, care ofera un punct de echilibru mai bun decat rolele in linie. Rolele au, in mod obisnuit, 4-5 roti intr-o linie, ceea ce nu permite un echilibru atat de bun cand nu sunt in miscare. Patinele cu rotile le ofera copiilor si patinatorilor, in general, senzatia de a sta intr-o pozitie normala – similara cu purtarea pantofilor sport – dar cu roti atasate.

Rolele inline pot fi dificile pentru copii, deoarece au mai putina forta in glezne si picioare. Acest lucru le face mai dificil sa stea in pozitie verticala si stabil pe roti. De obicei, adolescentii se podescurca cu rolele inline. Totodata, preferintele personale si confortul sunt intotdeauna ceva de luat in considerare pentru oricine cumpara role pentru copii.

Cum aleg dimensiunea si caracteristicile rolelor pentru copilul meu?

Rolele pentru copii sunt realizate in dimensiuni mai mici si au botine care se potrivesc picioarelor si gleznelor copilului, sustinand copilul pe roti. Pentru adolescenti, totusi, patinele cu rotile sunt mai variate.

Inevitabil, copiii vor creste si rolele le vor deveni mici. Exista optiunea de a cumpara role pentru copii cu dimensiuni reglabile pentru a permite cresterea, iar tu vei evita cheltuieli in plus. In general, rolele pot fi cumparate cu o marime mai mare si pot fi totusi ok pentru plimbari. Evita sa cumperi role cu mult diferite de marimea piciorului copilului tau, pentru ca nu va merge usor pe ele si se poate chiar accidenta. Rolele prea mari pot cauza si rani ale piciorului din cauza alunecarii si frecarii de picior a botinei supradimensionate.

Cand achizitionezi role cu o marime mai mare, este important sa securizezi atent rolele in picioarele copilului, pentru a sustine cat mai bine picioarele si gleznele. Utilizarea sosetelor pentru a umple spatiul suplimentar intr-o rola de dimensiuni mai mari nu este recomandata, deoarece poate crea mai multa umiditate in interiorul botinei, si o senzatie pronuntata de disconfort.

 

Fotografie de la Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/parc-pantofi-estompare-ince-o-are-3779669/

Distribuie acest articol: