Un banut este cel mai ieftin instrument pe care il poti pastra in cutia de instrumente si piese pentru scuter!

De multe ori poate fi dificil sa obtii o clema si bare pentru a se potrivi impreuna daca clema este potrivita pentru bare. Nu doresti sa folosesti grasime pentru a le face sa se potriveasca, deoarece va fi dificil sa obtii o potrivire sigura mai tarziu, dupa ce strangi totul. Cea mai buna metoda de extindere a clemei pentru a o monta cu usurinta pe bare este sa folosesti trucul decu banutul.

Metoda prezentata mai jos va functiona pentru cleme standard, cleme HIC, cleme SCS si ar putea functiona chiar si cu sistemul de bare / cleme Phoenix iHIC, dar nu am avut inca sansa sa o incerc cu acestea.

Nota de siguranta

Ai grija sa nu iti ciupesti degetele in clema pe tot parcursul procesului enumerat mai jos.

AVERTIZARE

Urmatoarele instructiuni descriu o procedura potential periculoasa si nu ar trebui sa fie efectuata de copii sau de oricine nu se simte confortabil cu instrumentele.

De ce ai nevoie

Pentru a va extinde clema folosind aceasta metoda, veti avea nevoie de cateva lucruri:

  • Baruri
  • Clema: standard, HIC sau SCS, deoarece acest truc functioneaza pentru oricare dintre acestea
  • moneda obisnuita sau o moneda similara
  • Chei de diferite dimensiuni

Cum sa largesti clema scuterului cu un banut

Iata cum iti poti extinde clema folosind trucul cu banuti :

Ia o cheie cu maner in T de 5 mm si slabiti suruburile clemei pana cand acestea sunt abia tinute de fire.

Scoate complet unul dintre suruburile din clema si introdu-l in partea opusa a clemei, astfel incat sa treaca mai intai prin fire.

Infileaza surubul in clema pana cand poti vedea varful surubului in spatiul clemei.

Introdu banutul in golul clemei. Folosese degetul mare pe interiorul clemei pentru a te asigura ca banul nu cade in clema, ceea ce ar impiedica alunecarea libera a barelor prin clema.

Strange surubul de banut, ceea ce va impiedica trecerea surubului prin cealalta parte a clemei si forta clemei sa se extinda.

Verifica clema cu bare si vezi daca ai extins suficient clema pentru ca barele sa alunece liber. Ai grija sa nu extinzi clema prea mult, ceea ce ar putea duce la deteriorarea clemei.

Pozitioneaza clema pe bare cu spatiul din clema aliniat cu fanta din bare. Alinierea fantei nu se aplica clemelor SCS.

Intoarce surubul pana cade banutul si apoi scoate surubul si reinstaleaza-l pe partea corespunzatoare.

Verifica inca o data alinierea si reinsteaza barele pe furculita. Acest proces este usor diferit pentru clemele SCS, dar este similar.

Pasteaza cativa banuti in cutia de instrumente si arata acest truc prietenilor tai. In timp ce multi oameni stiu despre asta, sunt mereu socat de cati nu stiu acest truc.

Noroc si sa te distrezi!

Distribuie acest articol: