carvertical VIN

A avea un aparat multifunctional de fitness acasa este recomandat mai ales incepatorilor, deoarece ii ajuta pe acestia sa faca o varietate de exercitii intr-un mod corect, si le permite sa progreseze adaugand mai multe greutati aparatului.

Inainte de a afla cum sa alegi aparatul de fitness multifunctional potrivit pentru tine sa trecem, mai in detaliu, prin motivele pentru care este recomandata achizitionarea unui astfel de aparat.

In primul rand, varietatea de exercitii care se pot efectua pe un astfel de aparat este un adevarat avantaj pentru cei care vor sa faca sport acasa si sa obtina rezultate similare cu cele de la antrenamentul la sala.

Asa cum spuneam mai sus, aparatul permite utilizatorilor sa faca exercitiile corect, deoarece sunt ghidate de mecanismele aparatului si de greutatile utilizate.

Pentru ca greutatile pot fi modificate, exercitiile devin adaptabile pentru diferite niveluri de fitness si abilitati fizice. Prin urmare, un aparat multifunctional este potrivit pentru toata familia, putand fi folosit atat de tineri, cat si de seniori.

Nu in ultimul rand, achizitionarea unui astfel de aparat te scuteste de cheltuieli suplimentare cu diferitele aparate si accesorii cu utilizare limitata, de care ai avea nevoie pentru a obtine un workout complet.

Atunci cand iti alegi aparatul multifunctional pentru acasa, da atentie urmatoarelor aspecte:

  1. Spatiul pe care il ocupa aparatul

Poate ai gasit aparatul ideal, care corespunde tuturor dorintelor si nevoilor tale, precum si bugetului pe care il ai la dispozitie. Insa, daca acesta este prea mare pentru spatiul unde vrei sa il plasezi, il vei achizitiona degeaba si va trebui sa treci prin neplacerile returului.

Verifica inaltimea si latimea aparatului, dar si greutatea sa, pentru a te asigura ca ai cum sa il transporti fie si doar de la usa apartamentului la locul unde il vei aseza.

  1. Instructiunile de asamblare

Anumite aparate mai complexe au nevoie sa le dedici cateva ore pentru asamblare, de aceea este bine sa verifici instructiunile pentru a intelege cat timp sa iti rezervi pentru aceasta operatiune. Mai mult, pentru asamblarea unor aparate este nevoie de doua persoane, deci verifica daca trebuie sa apelezi la cineva pentru ajutor.

  1. Performanta

Atunci cand alegi un aparat multifunctional, verifica greutatea pe care o poate suporta acesta, precum si varietatea de exercitii pe care o poti efectua folosind aparatul. In acest fel, iti vei putea da seama cat de des si de intens vei folosi aparatul si, implicit, daca vei avea nevoie de greutati, accesorii sau chiar aparate suplimentare pentru a obtine tipul de antrenament pe care ti-l doresti.

  1. Durabilitate

Verifica materialele din care este fabricat aparatul, si alege unul potrivit dimensiunilor tale. Cu cat il vei utiliza mai des, cu atat vei uza aparatul mai repede si, de aceea, este important sa achizitionezi unul durabil. De asemenea, alege un aparat cu o garantie cat mai extinsa, pentru a putea repara cu usurinta defectiunile care pot aparea.

Image by David Mark from Pixabay

Distribuie acest articol: