Asadar, esti in cautarea unui antifurt pentru bicicleta, dar cu atat de multe marci si modele diferite din care ai putea alege, stim ca poti deveni confuz, cu usurinta!

Citind ghidul de cumparare a incuietorilor pentru biciclete din continuare, vei afla despre beneficiile pe care le ofera trei tipuri de antifurt. Scopul acestui ghid este sa te ajute sa gasesti incuietoarea care functioneaza cel mai bine pentru tine si bicicleta ta, indiferent ca este vorba de o bicicleta de curse, o bicicleta de oras, sau o bicicleta pliabila.

Cele mai bune tipuri de incuietori pentru bicicleta si utilizarile lor

Exista atat de multe modele de incuietori pentru biciclete disponibile pe piata incat este greu sa tii pasul, mai ales fiindca mereu apar modele noi! Mai jos vei putea citi mai multe despre beneficiile pe care le ofera trei tipuri de incuietoare, precum si despre punctele lor slabe si pentru ce sunt potrivite.

Incuietorile in forma de U

Incuietorile U (cunoscute si ca incuietori D) sunt cel mai des intalnit tip de incuietori pentru biciclete. Isi iau numele de la forma lor U/D. Incuietoarea este foarte populara datorita designului simplu si usurintei de utilizare. Incuietorile U au multiple forme si dimensiuni. Unele sunt usoare si compacte, in timp ce altele sunt mai mari si mai grele, oferind posibilitatea de a securiza mai multe biciclete.

Componenta lor din metal solid inseamna ca nu sunt la fel de versatile ca un lacat pliabil pentru bicicleta sau un lacat cu lant. In comparatie cu alte tipuri de incuietori, incuietorile in U tind sa ofere o securitate si o utilizare mai buna.

Incuietori cu lant

Incuietoarele cu lant pentru biciclete sunt un alt clasic cand vine vorba de securitatea bicicletei. Lacatele cu lant tind sa cantareasca substantial mai mult decat toate celelalte tipuri de lacat asa ca, daca cauti ceva portabil si usor, un lacat U sau un lacat pliabil pentru bicicleta vor fi optiuni mai bune.

Desi sunt mult mai grele decat incuietoarea obisnuita pentru bicicleta, in U, incuietorile cu lant ofera un numar mare de optiuni de blocare datorita marimii lor. Prin urmare, majoritatea lanturilor de biciclete vor fi potrivite pentru securizarea mai multor biciclete. Totodata, deoarece sunt destul de grele, vor fi complicat de carat si, prin urmare, sunt mai potrivite pentru a fi lasate intr-o locatie fixa.

Incuietorile pliabile pentru biciclete

Lacatele pliabile pentru biciclete sunt relativ noi pe piata. Daca doresti optiunile multiple de inchidere pe care le ofera o lacat cu lant, cu portabilitatea si securitatea unui lacat D, un lacat pliabil pentru bicicleta va fi o alegere excelenta.

Lacatele pliabile sunt cele mai portabile incuietori de pe piata si se pliaza intr-un pachet mic, facandu-le foarte usor de transportat. Pentru a ramane compacte si portabile, cele mai puternice incuietori pliabile

 

Photo by Sami Aksu: https://www.pexels.com/photo/red-bicycle-leaning-on-gray-concrete-wall-8851859/

Distribuie acest articol: