carvertical VIN

Skateboardingul a luat nastere in 1950 cand, in California cativa surferi au venit cu ideea de a incerca sa practice surf pe strada. Nimeni nu stia cu adevarat cum sa construiasca o placa adecvata asa ca mai multi oameni si-au unit ideile si a luat nastere skateboardul.

Primii skateri au inceput cu bucati de lemn, avand atasate roti de role sub. Era un sport care abia se nascuse si incepea sa fie descoperit. Acele lemne s-au transformat in scanduri si in cele din urma companiile au inceput sa produca placi din straturi presate de lemn, similare placilor de azi.

Skateboardul electric a aparut inca din 1996, insa abia in 2004-2006 a fost inventat un motor suficient de puternic pentru ca acest vehicul sa poata fi folosit pe distante mai lungi. Cu toate acestea, vehiculul electric a cunoscut celebritatea abia incepand cu anul 2012.

Iata cateva motive pentru care sa alegi un skateboard electric:

– Franezi mult mai usor. Spre deosebire de un skate normal, unde trebuie sa ai ceva experienta pentru a frana atunci cand cobori un deal sau cand trebuie sa te strecori prin traficul aglomerat, fara sa lovesti pe cineva.

– Urci dealurile fara efort, motorul face toata treaba.

– Ajungi mai repede la destinatie, avand in vedere ca un skateboard electric poate atinge viteze cuprinse intre 24-35 km/h, spre deosebire de unul obisnuit, ce poate ”rula” cu maxim 8-16 km/h.

– Nu ajungi la job transpirat si fara suflu, pentru ca motorul face toata treaba in locul tau.

Iata si ce trebuie sa ai in vedere pentru a face cea mai buna achizitie:

1. Motor

In functie de traseul pe care stii ca vei merge mai des va trebui sa alegi si puterea motorului. De exemplu, un motor de 400 wati poate fi suficient pentru un traseu drept, insa daca acesta este mai accidentat, ar trebui sa te orientezi catre unul de 2000 de wati, care se va descurca bine in orice situatie.

2. Roti

Si pe acestea trebuie sa le alegi in functie de tipul terenului pe care vei merge. Daca traseul este unul cu denivelari frecvente, atunci ar fi indicat sa alegi niste roti mai mari si mai moi, pentru o plimbare cat mai lina. Pe de alta parte, daca traseul este unul plat, asfaltat, fara probleme, atunci poti opta si pentru niste roti mai mici si mai dure.

3. Incarcator

Trebuie sa stii ca, din pacate, nu poti gasi un incarcator pentru skateboardul electric de cumparat separat, de la diversi producatori. Acesta vine la pachet cu vehiculul cumparat si poate fi unul de calitate, care sa iti incarce bateria in jumatate de ora sau poate fi mai slabut si sa dureze 2-3 ore pana la o incarcare completa. Asadar, atunci cand cumperi un skateboard electric trebuie sa fii atent si la ce tip de incarcator ti se ofera, caci nu poti gasi altul in alta parte.

Distribuie acest articol: