carvertical VIN

Multi parinti le cumpara copiilor lor jucarii doar pentru ca sunt la moda si majoritatea copiilor au acea jucarie. Acesta este si cazul trotinetei, care a capatat multa popularitate in ultimii ani, mai ales cu aparitia trotinetelor gata de inchiriat, pe care le putem gasi mai ales in orasele mari pe trotuar, asteptand sa fie utilizate. Insa aceste trotinete sunt destinate adultilor si, bineinteles, copiii isi doresc sa imite adultii avand propria trotineta.

Inainte sa respingi acest lucru ca pe un simplu moft, afla ca mersul pe trotineta inseamna mai mult de atat. Are nenumarate beneficii pentru sanatate si merita sa ii incurajezi pe copii sa practice aceasta activitate cat mai des.

Desigur, daca te temi de traficul aglomerat, strazile proaste si lipsa de atentie si respect in trafic, este bine sa il incurajezi pe copil sa foloseasca trotineta mai mult in parc. Pe de alta parte, daca este mai mare, este mai bine sa il inveti ce sa faca pe strada, in caz ca se hotaraste sa incerce sa mearga pe trotineta si in afara parcului.

Revenind la beneficiile mersului pe trotineta copii iata care sunt cele mai importante si de ce ar trebui sa ii incurajezi pe cei mici sa practice aceasta activitate cat mai des:

1. Imbunatateste sanatatea inimii

Stim cu totii ca miscarea este benefica pentru noi, contribuind atat la sanatatea organismului nostru, ci si la longevitate. Cu cat va face mai multa miscare, copilul se va bucura de o inima puternica si sanatoasa, o circulatie buna, si o rezistenta crescuta la efort, deoarece mersul pe trotineta este o activitate aerobica, ce creste ritmul cardiac.

2. Imbunatateste capacitatea cognitiva

La fel ca orice alta activitate in care depunem efort fizic, si mersul pe trotineta duce la o mai buna oxigenare a creierului. Asta inseamna ca cel mic va avea o minte mai agera, mai invata mai rapid lucruri noi, va avea o memorie mai buna, si o stare de spirit mai buna, printre altele.

3. Imbunatateste abilitatile sociale

Desi mersul pe trotineta poate parea un sport solitar, cel mic isi poate face prieteni mai usor in parc, alaturi de copii de varsta lui care merg, la randul lor, pe role, trotineta, sau bicicleta. Copiii leaga prietenii destul de usor, mai ales cand au diferite lucruri in comun – prin urmare, depinde de tine sa ii oferi oportunitatea de a-si face prieteni ducandu-l in parc, unde poate merge cu trotineta alaturi de cei de varsta sa.

4. Creste stima de sine

Poate nu pare mare lucru insa, pentru un copil mic, mersul pe trotineta poate fi o provocare. Cucerind mersul pe trotineta, copilului ii va creste increderea in fortele proprii si, astfel, nu numai va invata ca a face miscare este un lucru ce ii aduce satisfactie interioara, ci va fi si mai dispus sa participe, in viitor, la alte activitati sportive.

De asemenea, nu uita sa ii cumperi celui mic echipament de protectie – casca, cotiere, genunchiere, si protectii pentru palme.

 

Sursa imagine Kelly Sikkema / Unsplash

Distribuie acest articol: