carvertical VIN

O banda de alergat este o investitie majora pentru o persoana care o va folosi acasa, doar de cateva ori pe saptamana. Insa daca chiar vrei sa te bucuri de avantajele antrenamentelor pe un astfel de echipament fara a scoate o avere din buzunar, poti alege varianta achizitionarii unei benzi de alergat second-hand.

Asadar, daca te-ai hotarat sa iti cumperi o banda de alergat second hand, iata ce aspecte ar trebui sa verifici pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere:

1. Motorul

Este cea mai importanta parte a unei benzi de alergat, caci fara acesta aparatul pur si simplu nu poate functiona (doar daca nu cumva alegi o banda magnetica). Ca sa fii sigur ca motorul nu are o problema, ar trebui sa incerci banda pentru cateva minute si sa fii atent daca din zona motorului se aud zgomote ciudate, daca iese ori daca miroase a fum.

In plus, ar fi o idee buna si daca ai putea primi o garantie pentru aparatul cumparat.

2. Cureaua

Sau, mai exact, suprafata de alergat. Aceasta trebuie sa fie in perfecta stare, fara rupturi, crapaturi sau alte defecte care te-ar putea impiedica sa iti faci exercitiile in cele mai bune conditii. De asemenea, ar trebui sa verifici ca suprafata de alergare sa fie suficient de lata si lunga pentru nevoile tale.

3. Functii

Inainte de a face o achizitie, indiferent daca obiectul e nou sau nu, trebuie sa verifici daca acesta este potrivit nevoilor tale. De exemplu, daca iti doresti o banda de alergat pe care o poti seta si pe modul inclinat, pentru un plus de dificultate, nu uita sa verifici acest aspect inainte de a lua decizia finala.

4. Limita de greutate

In general, benzile de alergat suporta greutati destul de mari (de obicei intre 100-200 kg), insa trebuie sa te asiguri ca te incadrezi in limita setata de producator.

Unde gasesti benzi de alergat utilizate, la un pret bun

1. Online

Pe site-urile de anunturi ai toate sansele sa gasesti un aparat care sa-ti indeplineasca toate cerintele si sa aiba, in acelasi timp, un pret avantajos. Pentru a evita o cheltuiala in plus, incearca sa gasesti un vanzator la tine in oras sau in apropiere.

2. Magazinele de specialitate

La anumite intervale de timp, magazinele de echipamente sportive vand, la preturi reduse, benzile care au fost testate si expuse in magazin. Trebuie sa fii atent, insa, la semnele de uzura si posibilele defectiuni, avand in vedere ca acestea au fost ”la mana” clientilor.

In plus, ca o ultima varianta, ai putea sa ii faci o oferta si prietenului care sta cu banda nefolosita in mijlocul sufrageriei. Poate fi cea mai buna afacere pe care ai facut-o in ultimul timp.

Acestea fiind spuse, spor la cautari si la antrenament, desigur!

Distribuie acest articol: