carvertical VIN

Există un model de Ferrari care ar putea intra în istorie ca fiind unul dintre cele mai scumpe autovehicule cumpărate vreodată de cineva. Momentan, modelul la care fac referire nu este cel mai scump, dar această situație se poate schimba în doar câteva săptămâni, după cum speră și cei de la casa de licitații RM Auctions din Monterey, locul în care se va organiza licitația pentru vânzarea mașinii ce ar putea scrie istorie.

Pentru a nu mai ține pe nimeni în suspans, Ferrari-ul despre care vorbesc este un Ferrari 275 GTB/C Speciale și este unul dintre cele doar 3 exemplare construite de Maranello spre sfârșitul anului 1964 și începutul anului 1965, cu scopul omologării noului model de mașină de curse 275 GTB.

Mașina va fi vândută de către RM Auctions, în data de 15 august 2014. Prețul estimativ care a fost pus pe această mașină poate ajunge până la 20 de milioane de lire sterline. Dacă mașina se va vinde la această sumă, atunci ea va eclipsa lejer un alt model de Ferarri, 275 GTB/4 NART Spider, care s-a vândut pentru nu mai puțin de 16 milioane de lire sterline în 2013, fiind unul dintre cele mai scumpe Ferrari-uri cumpărate la o licitație.

275 GTB a fost conceput pentru a se lupta cu modelele GT40 și Shelby Cobra Daytona de la Ford la Le Mans în 1965. A fost primul model de Ferrari care era dotat cu suspensie independentă spate și reprezenta o nouă treaptă de evoluție de la serie de succes de mașini Ferrari 250, care includea și celebrul 250 GTO.

Având o caroserie de aluminiu, un șasiu mai ușor și un motor V12 puternic (care putea dezvolta cu 70 de cai putere mai mult decât modelul de stradă), Ferrari 275 GTB/C Speciale era cu mult mai ușoară și mai rapidă decât un 275 GTB standard. Modelul care urmează a fi vândut la licitație nu a participat niciodată la o cursă, însă unul din celelalte 2 exemplare care mai există a reușit să ia locul 3 la Le Mans în 1965.

Cu toate că acest model a fost deținut de mai mulți proprietari pe parcursul anilor, condiția în care se află este una impecabilă. Este o mașină care are toate componentele originale, acest lucru putând fi verificat prin analizarea numărului de serie de la motor, șasiu și cutia de viteze.

După cum spuneam, Ferrari GTB/C Speciale va fi disponibil în cadrul unei licitații organizată de casa de licitații RM Auctions în Monterey, pe data de 15 august. Rămâne de văzută dacă va doborî vreun record în materie de preț de cumpărare. În cadrul aceleiași licitații va mai putea fi admirat și chiar cumpărat un Ferrari 275 GTB/4, care i-a aparținut cândva lui Steve McQueen, una dintre legendele Hollywood-ului.

Așadar, dacă sunteți mari fani Ferrari și aveți niște milioane de euro, lire sau dolari de cheltuit, atunci nu mai pierdeți vremea și luați-vă bilet de avion acum!

Distribuie acest articol: