carvertical VIN

Calitatea bateriei motocicletei tale va afecta, fara indoiala, performanta calatoriei tale. Consulta aceste sfaturi importante pentru a alege cea mai buna baterie pentru motocicleta.

Alegerea celei mai bune baterii de motocicleta pentru motocicleta ta este o modalitate de a te asigura ca calatoria ta este perfecta. Fiecare motocicleta are nevoie de energie diferita de la baterie. Deci, a sti ce tip de baterie sa instalezi inseamna ca vei profita la maximum de motocicleta ta si nu te vei gandi ce piese moto vei avea de cumparat.

Asadar, citeste mai departe pentru a afla despre 7 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a cumpara o baterie noua.

1. Afla ce tip de baterie pentru motociclete ai nevoie

Exista cinci tipuri principale de baterii pentru motociclete. Acestea sunt: ​​mat de sticla absorbita (AGM), gel, plumb pur, fosfat de fier litiu (celule polimerice) si fosfat de fier litiu

Sticla absorbita mata (AGM)

Aceasta este una dintre cele mai bune baterii de motociclete pe care le poti alege. Sunt de incredere si dureaza mult timp.

Gel

Bateriile pentru motociclete cu gel au si o rezistenta buna la vibratii. De asemenea, nu necesita intretinere. Sunt rezistente la scurgeri si nici nu se vor varsa. Sistemul de gel este excelent in climatele cu temperaturi fie calde, fie reci. Pentru ca ofera o putere mare, bateriile cu gel functioneaza bine la motociclete.

Plumb Pur

Aceste baterii au o speranta de viata excelenta. Sunt si de incredere. Bateriile cu plumb pur sunt rezistente la scurgeri si scurgeri. Tehnologia plumb ofera o putere mare de pornire. Ele functioneaza cel mai bine pentru motocicletele de ultima generatie care au multa tehnologie si echipamente suplimentare pe ele.

Fosfat de fier litiu (celule polimerice)

Aceste baterii sunt superioare bateriilor cu acid. Sunt mai fiabile, au performante mai bune si sunt si mai sigure de manevrat. Bateriile cu litiu fier sunt mult mai usoare decat bateriile cu acid. Deci, daca vrei o manevrabilitate mai buna pe motocicleta  ta, alege o baterie litiu-fier.

Fosfat de fier litiu (celule cilindrice)

Optiunea cu celule cilindrice pe o baterie litiu-fier-fosfat vine cu cateva bonusuri suplimentare. Obtin performante imbunatatite. Sunt rezistente si la curentii de scurtcircuit.

2. Verifica puterea nominala

Cand te gandesti la optiunile pentru cea mai buna baterie de motocicleta, asigura-te ca te uiti la puterea nominala. Puterea nominala este indicata de numarul de volti pe care ii ofera bateria.

O tensiune mai mare inseamna ca bateria ar trebui sa porneasca motocicleta in conditii grele sau cand nu ai folosit-o de ceva timp.

3. Vine cu o garantie?

Consulta garantia producatorului. Cu cat garantia este mai lunga, cu atat bateria motocicletei va fi mai buna pentru tine. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa ai probleme cu bateria dar sa nu ai suport de la producator.

Fiecare producator de baterii pentru motociclete ofera un nivel diferit de service in garantiile sale. Comparati nivelul de serviciu, deoarece o baterie mai ieftina ar putea ajunge sa te  coste mai mult pe termen lung.

4. Este bateria compatibila cu motocicleta ta?

Cand cauti cea mai buna baterie de motocicleta, asigura-te ca verifici daca va functiona cu adevarat cu motocicleta ta. Nu fiecare baterie se va potrivi sau iti va oferi puterea de care ai nevoie.

Desigur, dimensiunea este un lucru de retinut. Verifica dimensiunile bateriei. Uita-te sa vezi ce dimensiune a bateriei ai deja pentru a nu obtine una prea mare sau prea mica.

5. Cat de usor este de intretinut?

Dupa cum ai putut vedea din lista celor cinci tipuri principale de baterii de motociclete, fiecare are diferite niveluri de intretinere necesare pentru a mentine la cel mai bun nivel. Cand vrei sa iesi si sa mergi cu motocicleta , ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa lucrezi la baterie.

Ia in considerare timpii de incarcare. De asemenea, gandeste-te la cat de repede isi pierd din incarcare bateriile daca nu folosesti motocicleta foarte des.

6. Nu uita aceste lucruri

Alte cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi cea mai buna baterie de motocicleta sunt evaluarea polaritatii si daca bateria este rezistenta la scurgeri.

Asigura-te ca polaritatea functioneaza cu motocicleta  ta. Nu vrei sa fii nevoit sa petreci timp schimband conectorii sau cautand cabluri mai lungi (sau mai scurte) pentru a conecta bateria.

De asemenea, doresti sa alegi cea mai buna baterie de motocicleta pentru ratingul sau rezistent la scurgeri. Acest lucru se datoreaza faptului ca motocicletele se inclina mai mult decat multe alte vehicule. Alegerea unei baterii cu un rating de rezistenta la scurgeri de peste 90% iti va mentine bateria si motocicleta sa functioneze la niveluri de varf mai mult timp.

7. Verifica recenziile online

In sfarsit, fa-ti cercetarile. Uita-te la recenziile online ale celor mai bune baterii de pe piata. Merita sa iti faci timp pentru a te asigura ca stii care este cea mai buna baterie de motocicleta pentru motocicleta  ta.

O mica cercetare in avans va insemna ca vei obtine o baterie care se potriveste cu motocicleta ta si poate rezista in conditiile in care o conduci.

Distribuie acest articol: