Daca esti incepator intr-ale biliardului, probabil te intrebi cat timp va dura pana vei ajunge la un nivel intermediar sau chiar profesionist. Adevarul este ca dedicarea si disciplina ta, in practica biliardului, vor determina cat de rapid vei stapani foarte bine biliardul.

Urmeaza aceste 10 sfaturi esentiale pe care orice iubitor de biliard trebuie sa le puna in aplicare pentru a-si imbunatati jocul:

  1. Dezvolta pozitia corecta pentru joc

Pentru a juca bine, este esential sa adopti pozitia corecta langa masa biliard. Pozitia corecta inseamna sa gasesti pozitia care iti ofera cel mai bun echilibru.

  1. Foloseste creta inainte de fiecare lovitura

Daca nu folosesti creta, este posibil sa gresesti lovitura planuita deoarece tacul poate aluneca intr-un mod neasteptat de pe bila. Utilizeaza creta intr-un mod ferm, inainte de fiecare lovitura, pentru cele mai bune rezultate.

  1. Tine corect tacul

Exista diferite moduri de a tine un tac de biliard. Asigura-te ca tacul este aliniat cu corpul tau, astfel incat sa il poti misca cu usurinta in timpul jocului.

  1. Foloseste-ti imaginatia

Inainte de o lovitura, foloseste-ti imaginatia pentru a vizualiza o bila in plus în fata bilei pe care doresti sa o lovesti. Aceasta bila invizibila te va ajuta sa urmaresti directia pe care o va urma bila atunci cand o lovesti.

  1. Invata sa tintesti

Ia-ti timp sa inveti tehnica corecta de tintire inainte sa treci la tehnici complicate. Vizualizeaza bila alba si tinteste corect.

  1. Invata cum sa spargi bilele

Evita sa lovesti din unghiuri neobisnuite, cel putin la inceput pana intelegi cum sa spargi bilele in centru. Este bine sa experimentezi insa vei vrea sa te asiguri ca inveti cum se face acest lucru in mod corect, mai intai.

  1. Fii increzator in propriile forte

Increderea in tine este esentiala daca vrei sa joci bine biliard. Nu te descuraja daca trebuie sa exersezi mai mult pentru anumite lovituri, cu totii avem puncte forte si puncte mai slabe si, cu siguranta, ceea ce tu gasesti usor este dificil pentru alt jucator.

  1. Exerseaza cat de mult poti

Exerseaza in fiecare zi pentru a-ti imbunatati abilitatile. Bineinteles, nu uita sa iti faci timp si pentru distractie. Creierul uman invata mai rapid atunci cand nu este sub presiune, si asociaza informatiile cu o stare de bine.

  1. Curata masa de biliard dupa fiecare joc

Pentru ca masa ta de biliard sa aiba o viata cat mai lunga, trebuie sa o cureti frecvent. Creta de pe tac, de pe mainile tale si de pe bile se aduna pe pasla in timpul jocului. Foloseste o perie pentru a o indeparta de pe suprafata de joc si foloseste si o husa pentru a o proteja de praf.

  1. Curata masa lunar

Cel putin o data pe luna, sterge intreaga masa de biliard cu o carpa umeda. Poti folosi si un aspirator de mana; foloseste-l intr-o singura directie pentru a nu dauna paslei.

Sursa imagine:  Pavel Danilyuk: https://www.pexels.com/photo/a-man-in-white-long-sleeves-playing-billiards-7403865/

Distribuie acest articol: