Volkswagen plănuiește să lanseze a opta generație a celui mai bine vândut model al său, Golf, în 2017, la doar 5 ani de la prezentarea ultimei generații, a șaptea.

„Auto motor und sport”, o revistă auto din Germania, a spus că noul Golf, care va fi ceva mai jos și mai lat decât cel care se produce în prezent, va arăta foarte diferit față de generația a șaptea, modificările incluzând faruri față și stopuri restilizate.

Volkswagen va oferi și alte opțiuni noi la capitolul siguranță, după cum ar fi parcarea automată și frânarea automată cu recunoașterea pietonilor, acestea fiind disponibile și pe modelul Passat, care va putea fi achiziționat începând cu sfârșitul anului în curs. Dotările din categoria divertisment sunt, printre altele, un heads-up dislpay și tehnologia Mirror-Link (ambele împrumutate de la Passat), ce îi permite șoferului să aibă acces la telefonul mobil și să folosească diverse aplicații prin intermediul display-ului cu touchscreen.

La fel ca și actuala generație, noul Golf se va construi pe arhitectura generică MQB a celor de Volkswagen, arhitectură care mai este folosită și pentru Seat Leon, Skoda Ocatvia și Audi A3.

În încercarea de a reduce consumul de carburant, Volkswagen lucrează la o generație nouă de motoare, mai ecologice, și va reduce și greutatea mașinii cu 50 de kilograme. Adițional, compania germană mai poate oferi și un motor mai economic, cel în 3 cilindrii, care este în prezent în dotarea modelului subcompact Polo.

Cei de la Volkswagen nu au dorit să facă nici un comentariu cu privire la data la care noul Golf va fi disponibil și pe piețele din Statele Unite. Acest vehicul este cel mai bine vândut din Europa, în primele 7 luni ale lui 2014 vânzările ajungând la 312177 mașini, reprezentând o creștere cu 14 procente.

În SUA, vânzările Volkswagen Golf au scăzut cu 29 la sută în acest an, la 13915 mașini.

Distribuie acest articol: