Vânzările de mașini de la Volkswagen au trecut deja de cifra de 3 milioane în prima jumătate a anului, ajungând, astfel, la un nou record, mulțumită, în special, celei mai mari piețe amatoare de mașini germane din lume, China.

Livrările au crescut cu 4 procente, la 3,07 milioane vehicule în primele 6 luni, iar vânzările au totalizat 514900 de vehicule în luna iunie. Directorul companiei germane, Christian Klingler, a declarat că aceste cifre se datorează cererii destul de mari pentru Volkswagen Golf, această compactă fiind cea care a adus rezultate stabile în prima parte a anului. El a mai adăugat că, în ciuda acestui succes, lucrurile nu vor continua să fie mai ușoare pe viitor, deoarece situația pe piața auto, la ora actuală, nu este una care să-ți permită să te culci pe o ureche.

Conform aceluiași Klingler, a doua jumătate a anului este una destul de decisivă iar Volkswagen va trebui să fie atentă la tot ce se petrece în jurul ei pentru a nu fi luată pe nepregătite de evenimente neprevăzute.

China continuă să fie una dintre piețele în care vânzările de vehicule încă merg bine, înregistrându-se creșteri de 19% (1,39 milioane de mașini) în prima jumătate a anului curent. Prin comparație, una dintre piețele auto mai slabe este în America de Sud, unde vânzările au scăzut cu 21%.

Numai în Brazil s-au înregistrat scăderi cu 17% în vânzările de noi vehicule Volkswagen. Această țară este a treia mare piață de desfacere pentru compania germană, aici fiind comercializate aproximativ 256000 de mașini noi în primele 6 luni ale lui 2014.

De asemenea, nici piața auto din Statele Unite nu o duce mai bine la capitolul Volkswagen. Și aici s-au înregistrat pierderi de până la 13,4% în vânzările de mașini noi. S-au vândut, în medie, aproximativ 179000 de autovehicule, scăderea fiind chiar mai accentuată la modelele Passat și Beetle, unde procentele au coborât cu 22%.

Brandul Volkswagen a mai avut de suferit și în Rusia. Aici vânzările au totalizat 67400 de vehicule în prima jumătate a anului în curs.

Într-o notă mai pozitivă, compania germană a avut parte și de creșteri: 5,5% în Europa de Vest (excluzând Germania), unde s-au vândut, în total, 451300 de mașini. Și că tot am amintit de Germania, aici s-au comercializat, până acum, 286000 de autovehicule noi, conform declarațiilor celor de la Volkswagen.

Distribuie acest articol: