carvertical VIN

Japonezii de la Toyota Motor Co (7203.T) au anunțat vineri că vânzările de vehicule au crescut cu 10,1% anul trecut, ceea ce i-a permis să ajungă în fruntea pieței auto mondiale pentru al doilea an consecutiv și să devanseze și mai mult compania germană Volkswagen AG (VOWG p.DE), relateaza Reuters

În 2021, constructorul auto se așteaptă să vândă 10,5 milioane de vehicule, inclusiv cele vândute de filialele Daihatsu Motors și Hino Motors.

Prin comparație, Volkswagen a livrat 8,9 milioane de vehicule în aceeași perioadă, cu 5% mai puține decât în 2020 și cele mai mici cifre de vânzări din ultimii zece ani.

Constructorii auto au fost nevoiți să reducă producția din cauza unei penurii de semiconductori în timpul pandemiei de coronavirus, care a perturbat lanțurile de aprovizionare și a sporit concurența pentru componenta cheie în rândul producătorilor de dispozitive electronice de consum.

Cu toate acestea, compania japoneză s-a descurcat mai bine decât majoritatea celorlalți producători auto datorită faptului că piața sa de origine, Japonia, și unele părți ale Asiei, au fost mai puțin afectate decât Europa.

Toyota, care raportează rezultatele celui de-al treilea trimestru pe 9 februarie, a declarat că întreruperile cauzate de COVID-19 sunt susceptibile de a o face să nu-și atingă obiectivul de producție de 9 milioane de vehicule în anul fiscal care se încheie la 31 martie.

Distribuie acest articol: