Megane RS a fost mai întotdeauna considerată o mașină de tip hot hatch pentru puriști. Noul 275 se află situat între un Renault Megane 265 obișnuit și Trophy-R și este dotat cu un eșapament de la Akrapovic, are 10 cai putere în plus față de modelul standard și dispune de pachetul de opționale Cup standard, care conține, printre altele, diferențial blocabil și o suspensie mai rigidă.
Câteva din indiciile vizuale îl fac pe Trophy să iasă în evidență, după cum ar fi literele de pe spoilerul față și abțibildurile de pe laterale. Odată intrat înăuntru, poți observa și pragurile ușilor numerotate special, o trăsătură caracteristică la acest nou model. În Anglia, de exemplu, s-au importat numai 100 de bucăți, ceea ce înseamnă că numărul lor este foarte mic și nu mulți vor ajunge să dețină un exemplar de 275 Trophy.
Ca preț, Megane RS 275 Trophy este cu 1896 de euro mai scump decât un Megane 256 obișnuit. Dar oare merită acești bani?
Dar deși pare o mașină mai furioasă decât un 265 obișnuit, nu este cu mult mai rapidă decât acesta. Ambele vehicule pot ajunge de la zero la o sută de kilometri pe oră în cam 6 secunde, fără ca vreuna din ele să piardă vreun pic din putere sau viteză.
Ținând cont că Trophy este echipat cu un turbocompresor, este destul de rapid atunci când calci pedala și accelerezi. În acest fel, ai aceeași satisfacție pe care o întâlnești și atunci când conduci o mașină care are motor turboaspirat natural.
La viraje, noul model Trophy nu se dezminte și se comportă exemplar, la fel cum face orice Megane. Direcția răspunde imediat și este foarte precisă, ceea ce îți poate da ție, ca șofer, o mare încredere în abilitățile tale, dar și ale mașinii, de a lua orice curbă fără nici o problemă, de fiecare dată când te urci la volan.
Este un pic cam greu să testezi limitele unui Megane RS 275 Trophy în curbe, deoarece acesta se ține foarte bine la viraje, nepermițându-ți să apuci să derapezi foarte repede, asta și mulțumită diferențialului blocabil cu care este dotat. La acest capitol, noul Megane poate fi asemănat Fordului Fiesta ST, care are cam aceleași performanțe în materie de viraje.
Cu toate acestea, există și un dezavantaj. Când ai o mașină care se comportă atât de bine în curbe, undeva trebuie să aibă mici lipsuri. În cazul lui Trophy, aceste lipsuri se găsesc la suspensie. Suspensia este una destul de rigidă și fiecare denivelare sau groapă pe care o vei lovi, se va simți în interiorul mașinii.
Comparativ cu un SEAT Leon Cupra sau cu un Golf R, Megane-ul nu este recomandat a fi folosit zi de zi (tocmai datorită suspensiei rigide, care ar putea face ca o călătorie cu aceasta să nu fie foarte confortabilă). Singura rezolvare a problemei cu suspensia este prin adăugarea unor amortizoare ajustabile Ohlins, dar acestea mai pot costa încă 2528 de euro în plus, deoarece sunt o dotare opțională.
Dacă nu vă tentează toate aceste noi caracteristici ale lui Trophy, puteți oricând să alegeți un Megane 265 obișnuit în locul lui, făcând astfel și o economie de 3793 de euro. Trebuie să nu uitați faptul că un Renault Megane normal este, oricum, unul dintre cele mai rapide hot hatch-uri de pe piață, așa că prețul ridicat al unui Trophy nu prea se justifică.
Sistemul de divertisment Renault R-Link vine standard, incluzând și un abonament pe trei ani la softul de navigație TomTom, care mai costă și el încă 190 de euro în plus.