carvertical VIN

Noua fabrică ce urmează să se construiască în Mexic, prin colaborarea dintre Renault-Nissan și Daimler, va avea o capacitate de 300000 de vehicule pe an și se preconizează că va oferi și 5700 de noi locuri de muncă până în 2021.

Costul construirii fabrici este estimat la 1 miliard de euro (1,36 miliarde de dolari) și în ea se vor produce modelele compacte Infiniti și Mercedes, cu începutul anului 2017. Partenerii noi alianțe au anunțat în dimineața zilei de 27 iunie 2014 că vor dezvolta împreună noi modele compacte de lux, ce urmează a fi vândute pe plan mondial. Acest proiect este în lucru de mai multe luni.

Modelele din noua generație vor fi produse în imediata vecinătate a uzinei Nissan din Aguascalientes, Mexic. Ele vor fi comercializate în America de Nord și de Sud. Dar, conform unei declarații a lui Carlos Ghosn, director al Renault-Nissan, aceleași modele vor putea fi construite și în alte uzine de pe tot mapamondul, separat de partenerii lor.

Atât Ghosn, cât și directorul Daimler, Dieter Zetsche, au refuzat să ofere vreun detaliu legat de ce anume modele vor fi construite la Aguascalientes. Zetsche a spus, totuși, că noile modele ce vor ieși pe piață vor fi foarte diferite unele de celelalte, ca design și specificații.

În 2017, se va începe producția pentru noile modele Infiniti, iar în 2018, vor intra în producție și cele de la Mercedes. După cum aminteam și mai sus, este foarte probabil ca, prin apariția acestei noi fabrici Renault-Nissan-Daimler, să se creeze și 5700 de locuri de muncă: de la ingineri, la muncitori obișnuiți și personal de sprijin.

Acest proiect al Alianței Renault-Nissan cu Daimler reprezintă una dintre cele mai importante realizări ale celor două companii și arată că, parteneriatul care, inițial, a apărut la nivelul Europei, a ajuns să fie acum unul global.

Anunțul construirii noi fabrici din Mexic vine la cam la o zi după inaugurarea unei alteia, în Decherd, statul Tennessee, în care s-a început producția motorului de 2 litri pentru Infiniti Q50 și Mercedes C Class.

Nissan și Daimler au început parteneriatul pentru vehicule și tehnologii noi în 2010, iar relația lor continuă să crească. În acest an, Daimler va lansa și producția noului model de Smart cu două și patru locuri.

Distribuie acest articol: