carvertical VIN

Incepand de joi, 8 august, soferii si biciclistii trebuie sa se supuna unor noi reglementari ale Codului Rutier. Conducatorii auto care vor fi trasi pe dreapta de politisti vor avea obligatia de a aprinde lumina de avarie.

“Totodata, politistul rutier are obligatia ca la oprirea în trafic a unui sofer, sa urmareasca daca exista concordanta între datele înscrise în buletin si cele din permisul auto. In cazul in care exista neconcordante, politistul este obligat sa retina permisul de conducere si sa elibereze dovada inlocuitoare cu drept de circulatie de 15 zile”, explica politistii rutieri.

De asemenea, noile dispozitii introduse stabilesc ca soferilor ce se deplaseaza pe vehicule din categoriile AM, A1, A2 si A le este interzis sa traverseze drumurile publice pe trecerile destinate pietonilor. Totodata, este interzis si transportul persoanelor in stare de ebrietate pe autovehicule din categoriile AM, A1, A2 si A. Concret, este vorba despre mopede, motociclete cu cilindree maxima de 125 cm3, motociclete cu puterea maxima de 35 kw si motociclete cu sau fara atas, cu puterea de peste 15kw.

Biciclistii vor avea si ei de respectat câteva reguli noi de circulatie. Ei vor fi obligati sa mearga într-un singur rând pe banda de circulatie, nu au voie sa foloseasca trecerile de pietoni si nu au voie sa învete mersul pe bicicleta pe drumuri intens circulate. Mai mult, biciclistii sunt obligati sa aiba asupra lor un act de identitate. Noile modificari vizeaza si candidatii care incearca sa obtina permisul de conducere. Scoala de soferi pentru sustinerea examenului va fi valabila un an de la data absolvirii, la fel ca si examenul teoretic. De asemenea, examinarea candidatilor se va realiza in aceeasi zi in care acestia se inscriu pentru sustinerea examinarii.

Stire preluata de pe nasul.tv

Distribuie acest articol: