Moment foarte important, ba chiar istoric, la uzina din Oxfordshire a britanicilor de la MINI: s-a început, producția noii versiuni în 5 uși. Ținta producătorului englez este aceea de a încerca să vândă nu mai puțin de 150000 de unități pe an, mutare ce ar putea da un imbold serios veniturilor generate.

Noul model urmează a fi oferit publicului cu un motor în trei cilindri, atât pe benzină, cât și diesel. Pe lângă acesta, va fi disponibil și unul normal, care va funcționa pe baza acelorași tipuri de carburanți. Cutia de viteză este una standard, având 6 rapoarte, în timp ce versiunea automată Steptronic, care dispune de un convertor de cuplu, este opțională.

Prețul de pornire, pentru modelul de bază de 101 cai putere, dotat cu motorul în 3 cilindri turboaspirat pe benzină, este, în Marea Britanie, vehiculat la cifra de 15900 de lire sterline. Acesta are următoarele caracteristici de performanță:

-viteză: 0-100 în 8,2 secunde;
-consum de carburant: 4,7%

În ceea ce privește cutia automată, aceasta permite schimbarea mai rapidă a vitezelor și un consum impresionant de 4,9%! Modelul Mini Cooper S, de 189 de cai putere, ajunge la 100 de kilometri în doar 6,9 secunde (sau 6,8 dacă este dotat cu o cutie de viteză automată) și are un consum de carburant de 5,9%, respectiv 5,4%. În cazul lui, prețul, pe piața britanică, pornește de la 20050 lire sterline pentru versiunea de vârf SD.

Alte caracteristici interesante: lungimea noului Mini este de 4 metri, de la partea din spate până la bot, fiind cu 72 de milimetri mai lungă decât predecesoarea sa în 3 uși. Conform informațiilor venite de la BMW (deținătorul mărcii MINI), modelul actual este cu 15 mm mai înalt și oferă 61 mm de spațiu în plus la interior.

Portbagajul a fost, și el, mărit, față de versiunea în 3 uși cu 67 de litri, ajungând la 278 litri, fapt ce face ca noul model să se bată de la egal la egal, la acest capitol, cu alți rivali, cum ar fi Audi A1. Capacitatea maximă de încărcare, inclusiv cu bancheta spate rabatată, ajunge la 941 de litri, fiind cu 20 de litri mai mare decât la A1.

Unele surse de la Mini spun că, prin aducerea pe piață a acestui nou model, se încearcă atragerea unui public de sex masculin cât mai mare, pentru a schimba imaginea de mașină de domnișoară pe care acesta o are în prezent și pentru a echilibra balanța în ceea ce privește numărul de proprietari de ambele genuri.

Noua versiune MINI Cooper va fi disponibilă în 3 culori nemetalizate, plus altele 5 metalizate. Opțional, se pot alege culoarea albă sau neagră pentru plafon și capacele de oglinzi ca dotări gratuite.

Sursa Poze link

La capitolul tehnologie, BMW include în noul MINI și opțiunea unui sistem de apelare de urgență prin intermediul căruia se pot efectua apeluri de urgență către toate centrele de intervenție, în eventualitatea producerii unui accident. Acest sistem va transfera către centrul de intervenție diverse informații, cum ar fi locația mașinii, numărul ocupanților și ce airbag-uri s-au declanșat în urma impactului.

Distribuie acest articol: