Fotbalul de masă este un joc popular în întreaga lume, indiferent că este jucat în confortul casei, în baruri sau săli de joacă destinate întregii familii. Dar de ce se bucură acest joc de asemenea popularitate?

Fotbalul de masă seamănă în multe privințe cu cel obișnuit, practicat pe teren, în ceea ce privește regulile însă diferența, evidentă de altfel, constă în accesibilitatea acestora. Astfel, pentru că nu sunt foarte scumpe și pot fi amplasate aproape oriunde, nefiind nevoie de un spațiu foarte mare, aceste mese de fotbal reprezintă varianta ideală atunci când vrei să ai un mijloc de distracție la îndemână.

Un alt motiv pentru care sunt atât de populare este că oricine poate juca fotbal de masă, indiferent că e vorba de un copil sau o persoană în vârstă. Deși coordonarea ochi-mână îți va pune ceva probleme la început, cu timpul vei deveni un adevărat expert.

De altfel, tocmai datorită faptului că îmbunătățește coordonarea și atenția, acest joc este recomandat copiilor de toate vârstele. Cei mici nu doar că își vor dezvolta noi abilități, dar vor sta departe de tabletă, televizor sau alte dispozitive de acest fel.

Idei de utilizare a mesei de fotbal

Dacă ai achiziționat o asemenea masă de fotbal de ceva vreme și cei mici sau prietenii tău dau semne că s-au plictisit de ea, atunci trebuie să apelezi la o nouă strategie pentru a-i menține ocupați și fericiți.

În primul rând, varianta cea mai la îndemână este să organizezi o competiție. Organizează jucătorii pe echipe, fă un clasament și pune la bătaie un premiu atractiv. De exemplu, dacă concursul este organizat pentru cei mici, poți pune ca premiu o oră în plus la desene, o jucărie preferată sau chiar o excursie. În final, indiferent cine va ieși câștigător, toți se vor putea bucura de pe urma premiului.

În schimb, dacă organizezi un turneu pentru prietenii tăi, atunci lucrurile se pot încinge un pic. Pune la bătaie sticle de vin sau wiskey sau, dacă vreți mai multă adrenalină, jucați pe pedepse.

Cum alegi masa de fotbal

În cazul în care nu ai o astfel de masă, dar articolul de față ți-a stârnit interesul, află că piața online este extrem de bogată în astfel de produse. Poți găsi modele din cele mai variate, la prețuri pentru toate buzunarele.

Înainte de a face o achiziție însă, este important să știi unde vei amplasa masa respectivă. Ai destul spațiu la dispoziție și ce dimensiuni sunt cele mai potrivite? Cât de des vei folosi masa? Este mai rentabil să o cumperi sau să mergi să joci în oraș? Iată doar câteva dintre întrebările la care trebuie să găsești răspuns înainte de a lua decizia finală.

În final, indiferent dacă alegi să cumperi o masă de fotbal pentru acasă ori dacă preferi să joci la barul preferat, important este să te bucuri de moment și de timpul petrecut alături de familie și prieteni.

Distribuie acest articol: