carvertical VIN

În muzeul auto Volo (Volo Auto Museum) din comitatul Lake, statul Illionis, se poate vedea un Cadillac de culoare roz care, în urmă cum mulți ani de zile, i-a aparținut legendei rock and roll, Elvis Presley. Mașina, fabricată în 1974, a fost descoperită din întâmplare de către directorul muzeului, Brian Grams, pe când acesta se afla în căutarea de noi exponate.

Automobilul a fost cumpărat în urmă cu 40 de ani, de către un colecționar înrăit, și a fost ținut departe de ochii publicului până acum. Se zvonește că ar fi singura mașină care a fost deținută de Elvis Presley și care nu fusese încă găsită până în prezent. Ea poate fi văzută de către oricine trece pragul muzeului auto Volo.

Un expert auto, din Sidney, Allan Levinson, este de părere că mașina este un Sedan de Ville cu patru uși, special personalizat pentru Elvis Presley. Modificările au fost făcute de către compania American Sunroof, aceeași care i-a construit o mașină la comandă și lui Dean Martin. Vehiculul a fost achiziționat de Presley în 1974, dar nu a rămas în posesia sa decât pentru câteva luni, Elvis vânzând mașina ulterior.

Aceasta încă mai are plăcuțele de înmatriculare din statul Tennessee și documentele originale și, de asemenea, poate fi văzută într-o serie de fotografii din anii ’70, făcute la Graceland. Cadillac-ul nu este singura mașină care i-a aparținut lui Elvis și care a trecut pe la mai mulți proprietari de-a lungul timpului, fiind, în prezent, deținută de muzeul auto Volo.

Un alt Cadillac, din 1972, care a fost, cândva, tot în posesia regelui rock and roll-ului, a fost scos la vânzare la o licitație în Santa Monica, în 2013, dar nu s-a vândut. Și acest model, la fel ca și cel din ’74, a fost modificat de compania American Sunroof. Dar, spre deosebire de exemplarul roz, acesta din urmă a fost păstrat de Elvis până la moartea sa.

Mașina a stat la Graceland până în anul 1995, când a fost scoasă la licitație alături de alte obiecte de colecție care aveau legătură cu Elvis Presley.

Distribuie acest articol: