carvertical VIN

BMW vrea să aducă o nouă tentație în fața iubitorilor de hot hatch-uri, prin scoaterea pe piață a noului model X2. Compania germană de automobile știe foarte bine cum să umple o nișă, dovada fiind originalul X6 care a reușit să pătrundă pe o piață de care nu foarte multă lume știe că există.

Noul X4 demonstrează și el, la rândul lui, că mașinile de tip coupe-crossover funcționează la scară mică, cu cei de la BMW plănuind să mai scoată la rampă un nou coupe-SUV sportiv, bazat pe noua generație de X1.

Acesta va fi numit X2 și va fi oferit atât în varianta cu 3 uși, cât și în cea cu 5, la fel ca și modelele din seria 1. La fel ca și alte viitoare mașini mici pe care le va produce BMW, X2 va fi construit pe platforma UKL1 care este folosită și de MINI și de Active Tourer-ul din seria 2. Mașina va fi disponibilă atât cu tracțiune față, cât și cu tracțiune integrală.

Toate elementele de styling au semnătura distinctă a unui Sport Activity Coupe de la BMw, prezentând un plafon înclinat și niște aripi mai ieșite în relief. Dar, din moment ce va face parte din noua generație de BMW-uri, va include și elemente de design pe care le-am văzut și la conceptul Vision Luxury. Se poate ca noul model să fie introdus în producție începând cu finalul acestui an.

X2 are niște faruri rotunde, unghiulare, cute ascuțite și o grilă a radiatorului mare. Acesta va fi propulsat de o gamă mare de motoare, cum ar fi, printre altele, motorul de 300 de cai putere, 2 litri, în patru cilindri la care BMW lucrează în prezent. Prin utilizarea unui astfel de motor, se dorește ca X2 să fie un rival pe măsură pentru Mercedes GLA 45 AMG și Audi RS Q3. Pentru aceia dintre voi care nu aveți atât de mulți bani la pușculiță pentru a putea cumpăra un monstru de 300 de cai putere, mai există și motorul de 1,5 litri turbo, folosit în prezent pe modelul 218i Active Tourer, care are 136 de cai putere. Însă majoritatea mașinilor X2 vor fi vândute cu motoare diesel, de 1,5 litri și 3 cilindri, sau de 2 litri și 4 cilindri.

Este posibil să se poată achiziționa și un model hibrid, care ar putea veni cu un motor de 1,5 litri în 3 cilindri și un motor electric. O astfel de combinație hibridă are potențialul de a face din noul model unul foarte economic, cu un consum posibil de 2,8%.

X1 este programat pentru a fi scos la vânzare la început de 2016, iar X2 îl va urma îndeaproape, în 2017.

Distribuie acest articol: