carvertical VIN

Cei mai multi dintre noi ii dam scuterului nostru un mic sarut pe setul cu casca si spunem „Ne vedem peste cateva luni, draga”. In timp ce sarutul scuterului este intotdeauna benefic, exista cateva lucruri pe care le poti face, care te vor ajuta sa eviti injuraturile atunci cand iti vei da seama ca scuterul tau nu va porni in primavara.

Pasul 1: Intretinerea bateriei:

Acesta este probabil pasul cel mai trecut cu vederea in iernarea scuterului. Bateriilor nu le plac temperaturile extreme si nu le place sa stea nefolosite. Bateria ar trebui pastrata intr-un loc cald, ideal pe un incarcator. Un incarcator bun face toata treaba pentru tine, eliminand incarcarea ori de cate ori simte ca nivelul bateriei a scazut.

Daca scuterul tau va sta afara, du bateria intr-un loc incalzit ( in casa, garaj). O baterie asezata in interior are sanse mai mari de supravietuire decat una lasata afara. Cu toate acestea, nu ar trebui sa lasi bateria pe un incarcator in interior. Incarcarea bateriilor cu plumb acid trebuie sa fie intr-o zona bine ventilata. Un garaj cu curent este ideal.

Pasul 2: Depozitarea scuterelor:

Nu toti avem garaje frumoase, incalzite. Unii dintre noi nu avem nici macar garaje incalzite. Unde iti depozitezi scuterul depinde in mare masura de locul in care locuiesti. Pentru cei dintre voi cu garaje, ar trebui sa arunci acea umbrela de terasa rupta, si sa faci spatiul pentru ca scuterul tau.

Pentru acei razboinici fara garaj, trebuie sa tineti cont de cateva lucruri daca va parcati scuterul – elementele la care va fi expus si siguranta.

O acoperire ieftina pentru scuter va face o diferenta semnificativa in ceea ce priveste pretul scuterului tau, doar prin mentinerea zapezii si a sarii de pe scuter. Capacele scuterelor sunt, de asemenea, proiectate pentru a permite un anumit flux de aer dedesubt, care permite evaporarea oricarei umezeli care o face sa intre.

Orice altceva pe care il poti face pentru a mentine elementele la distanta este util, cum ar fi parcarea sub o copertina.

Pasul 3: Ingrijirea anvelopelor:

Da, chiar si anvelopele tale ar putea folosi putin TLC in aceste perioade dificile. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca sunt umflate corespunzator si ca sunt rotite la fiecare doua saptamani. Acest lucru ajuta la prevenirea formarii petelor plate. Punctele plate pot duce la o plimbare accidentata si chiar periculoasa si sunt usor de evitat.

Pasul 4: Ingrijirea combustibilului:

Acesta este destul de simplu, dar il poti face la fel de complicat pe cat doresti. Exista cateva abordari diferite si toate sunt mai bune decat sa nu faci nimic. Aceasta metoda este cea mai sigura, care nu implica varsarea de gaz peste tot si potentialul de a iti afecta motorul:

Umple rezervorul pana la capat si adauga cantitatea recomandata de stabilizator de combustibil. Un rezervor de benzina plin nu lasa la fel de mult spatiu pentru a se acumula condensul, iar stabilizatorul se va descurca cu orice ar face.

Daca drumurile de langa tine sunt uscate, poti circula cu siguranta pe tot parcursul anului. Intre timp mai poti face si reparatii la el, verifica bujiile sau poti cumpara din timp piese scuter, iar pe timpul iernii poti mesterui in garajul tau , pentru a fii pregatit de primavara.

Distribuie acest articol: