carvertical VIN

Cu siguranta stii ca, pentru a slabi, este necesar sa arzi multe calorii. Cel mai sanatos mod de a slabi este prin practicarea regulata a exercitiilor fizice, deoarece alte metode, precum dietele drastice, pot crea reale probleme de sanatate pe termen lung.

In medie, o persoana adulta arde aproximativ 330 de calorii intr-un workout de 30 de minute pe bicicleta eliptica, mai putin decat ai consuma daca ai inota sau alerga pentru 30 de minute. Cu toate acestea, bicicleta eliptica iti ofera alte avantaje (de exemplu, este mai blanda cu articulatiile decat alergatul), iar daca o folosesti inteligent, vei arde un numar mai mare de calorii. Iata cum poti maximiza numarul de calorii arse in timpul unui antrenament pe bicicleta eliptica:

1. Creste inclinatia/rezistenta

Cu o inclinatie sau rezistenta mai mare, muschii tai vor lucra mai intens, folosind mai multe calorii drept „combustibil”. Prin urmare, cu cat inclinatia sau rezistenta pe bicicleta eliptica este mai mare, cu atat vei arde mai multe calorii.

Variind inclinatia, vei folosi si o gama mai larga de muschi, lucrandu-ti, astfel, intregul corp. De asemenea, o rezistenta mai mare iti va tine corpul angrenat in miscari controlate, ceea ce arde mai multe calorii. Nu adauga, totusi, prea multa rezistenta, deoarece te-ar putea impiedica sa lucrezi la capacitatea ta maxima.

2. Creste-ti pulsul

Cu cat te antrenezi mai intens, cu atat vei avea un puls mai ridicat si vei arde mai multe calorii. Pentru a arde un numar ridicat de calorii, pulsul tau trebuie sa fie la 70% din maximul posibil atunci cand faci sport. O metoda de a calcula acest maxim este sa iti scazi varsta din 220.

3. Variaza miscarile si intensitatea lor

Un antrenament variat te va ajuta sa nu te plictisesti dar si sa consumi mai multe calorii. Pedaleaza atat inainte cat si inapoi, cu viteze diferite. Pedalatul foarte rapid pentru perioade scurte de timp, urmat de pedalat lent pentru cateva secunde, te va ajuta sa arzi mai multe calorii atat in timpul antrenamentului cat si dupa incheierea acestuia. In esenta, vei face un antrenament HIIT (High Intensity Interval Training), care este cunoscut pentru faptul ca arde mai multe calorii decat antrenamentele obisnuite.

4. Foloseste-ti doar picioarele

Muschii mai mari, precum cei ai picioarelor, pot arde mai multe calorii decat alti muschi. Atunci cand folosesti bicicleta eliptica fara a te ajuta de brate, picioarele tale vor lucra mai intens, ceea ce poate creste rata de consum a caloriilor.

5. Stabileste o rutina clara

O rutina clara de fitness iti creste sansele de a ramane activ, pentru ca vei stii exact ce si cat sa faci. Daca te temi de rutina, o simpla cautare pe internet iti va oferi o multime de variante de antrenamente diferite pe bicicleta eliptica. Nu te teme sa le incerci pe toate – astfel, vei evita plictiseala, demotivarea, si nu vei renunta asa usor la antrenamentele zilnice.

Distribuie acest articol: