carvertical VIN

Te-ai plictisit de mersul cu bicicleta sau de alergat? Sau poate vrei sa iti lucrezi, simultan, atat picioarele cat si bratele?

In orice caz, probabil ai auzit de aparatul de vaslit si de faptul ca iti poate oferi un antrenament cardio care sa rivalizeze cu usurinta beneficiilor altor aparate cardio. Acest lucru se datoreaza faptului ca aparatul de vaslit iti poate oferi un antrenament serios atat pentru muschi cat si pentru sistemul cardiovascular, intr-un mod intens dar cu impact mai scazut asupra articulatiilor.

Insa utilizarea unui aparat de vaslit nu este atat de simpla precum ar parea la prima vedere. Nu este nici dificila, dar este nevoie sa stii forma corecta a exercitiilor astfel incat sa obtii un antrenament eficient, si sa eviti accidentarile. Iata, prin urmare, la ce sa fii atent daca ai decis sa incluzi un aparat de vaslit in rutina ta de sport:

  1. Pozitia si priza corecta

Inainte de toate, nu uita sa faci o scurta incalzire. Stretchingul este mai putin eficient pentru incalzire decat exerciitiile cardio usoare, de aceea poti face, spre exemplu, cateva genuflexiuni si flotari inainte sa te urci pe aparat. Odata asezat, tine capul sus si spatele drept, inclusiv in timpul miscarilor de vaslit. Mainile le vei tine strans in jurul mijlocului manerelor.

  1. Tehnica

Mentinand pozitia dreapta a spatelui, vei trage de manere in timp ce te impingi cu picioarele in spate pana cand acestea sunt drepte. Partea superioara a corpului trebuie usor aplecata catre spate, iar bratele le vei indoi, aducand manerele la baza sternului.

In faza de revenire, iti misti, in ordine, bratele, pe care le intinzi inainte pana devin drepte, apoi permiti partii superioare a corpului sa le urmeze, ridicandu-o, totodata, usor, in fata, pana cand stai drept. Picioarele le vei indoi usor pana revii in pozitia initiala.

  1. Ritmul

Daca nu ai mai folosit un aparat de vaslit inainte, vei avea beneficii mai mari de pe urma acestui aparat daca esti rabdator si nu introduci imediat antrenamentul in intervale in rutina ta. In loc, este bine sa se concentrezi pe efectuarea miscarilor intr-un ritm constant, la o intensitate medie. Acest lucru te va ajuta sa iti cresti anduranta dar si sa se obisnuiesti cu forma corecta a miscarilor de vaslit.

  1. Greseli des intalnite

Una dintre cele mai comune greseli este sa tragi de manere prea devreme, adica inainte ca picioarele tale sa fie complet extinse. Acest lucru iti va diminua din putere si iti va tensiona spatele.

O a doua greseala este sa iti arcuiesti spatele si sa stai cocosat in timpul miscarilor. Aceasta pozitie iti va diminua din stabilitate si din forta cu care tragi de manere.

In al treilea rand, probabil vei fi tentat sa revii in fata foarte rapid, indoind genunchii inainte sa termini miscarea bratelor si a partii superioare a corpului. De aceea, fii atent la secventa corecta a miscarilor, asa cum e descrisa la punctul 2.

Distribuie acest articol: