Volkswagen vrea economii de 5 miliarde de euro

Volkswagen vrea economii de 5 miliarde de euro

Grupul Volkswagen plănuiește să taie din costurile asociate cu modele de vehicule pentru pasageri cu 5 miliarde de euro până în 2017, pentru a-și îmbunătăți productivitatea și pentru a deveni și mai profitabilă.

Marjele de profit ale Volkswagen sunt ceva mai mici decât ale rivalei Toyota, acest lucru datorându-se, în general, costurilor fixe mai mari pe care compania germană le are, în comparație cu producătorul japonez. Marja de profit pentru Volkswagen a fost, în 2013, de 2,9%, pe când a celor de la Toyota s-a ridicat undeva pe la 8,8%, iar la Hyundai, la 9%.

Marja operațională, pe partea de vehicule de pasageri la compania germană, a scăzut la 1,8% în primul sfert al acestui ani, comparativ cu anul trecut, când acest procent se situa în jurul cifrei de 2,4%. Ținta Volkswagen este o marjă de 6%.


 

Martin Winterkorn, directorul general al producătorului german de automobile, a recunoscut faptul că, la acest capitol, au destul de mult teren de recuperat în fața competitorilor lor importanți. Într-o scrisoare adresată celorlalți manager ai grupului, Winterkorn a spus că este nevoie să se treacă la acțiune, una care să fie cât mai clară și mai eficientă și, uneori, chiar mai „dureroasă”.

El a mai arătat faptul că și costurile cu departamentul de cercetare și dezvoltare au crescut la 80% pe toate mărcile care compun grupul Volkswagen, din 2010 încoace. Cei de la Volkswagen au aproximativ 575000 de angajați, cu mult peste orice alt producător de mașini la ora actuală. Mare parte dintre acești angajați lucrează în Germania, unde tocmai s-au majorat semnificativ salariile acestora anul trecut.

Winterkorn a mai declarat că producerea unui model adițional de Volkswagen Tiguan s-a determinat a fi nefezabilă din punct de vedere economic. Ca atare, acest model nu va fi construit acolo, iar astfel de probleme trebuiesc rezolvate cât mai repede, pentru a nu mai pune tot felul de opreliști pe viitor.

Muncitorii de la Volkswagen primesc cele mai mari salarii din întreaga industrie auto, 48,4 euro/oră. În alte țări, precum Statele Unite, un angajat al unei companii producătoare de autovehicule primește 25,63 euro/oră, iar în Japonia, 29,96 euro/oră.

Un alt aspect la care grupul german trebuie să mai lucreze, în ceea ce privește reducerea costurilor, este cel al modelelor neprofitabile. Acestea trebuie scoase din producție sau nu trebuie deloc introduse. Unul dintre modelele la care se gândește Winterkorn este cel reprezentat de mașinile decapotabile.

Alte lucruri care mai trebuie modificate, pentru o mai bună productivitate și profitabilitate, sunt scăderea prețurilor de achiziție, reducerea complexității, tăierea cheltuielilor cu fabricile și îmbunătățirea canalelor de vânzare.

În final, Winterkorn a spus că nu este vorba de o simplă schimbare cosmetică, ci de punerea unor întrebări fundamentale, la care să se obțină niște răspunsuri concrete privind strategia de viitor a grupului Volkswagen.

Volkswagen planuieste sa lanseze pe piata 60 de noi modele pana in anul 2018

Volkswagen planuieste sa lanseze pe piata 60 de noi modele pana in anul 2018

Volkswagen isi doreste cu ardoare sa ajunga cea mai mare si mai importanta companie din industria auto, iar pentru a-si indeplini telul constructorul german din Wolfsburg planuieste lansarea pe piata a nu mai putin de 60 de noi automobile.

Volkswagen planuieste sa lanseze pe piata 60 de noi modele pana in anul 2018

Dupa ce au dezvaluit ca planuiesc lansarea unei motorizari diesel cu 136 cai putere per litru, dar si a unei transmisii DSG cu zece rapoarte, oficialii Volkswagen anunta astazi ca firma din Wolfsburg va introduce pe piata, in urmatoarea perioada de timp, pana la 60 automobile complet noi sau versiuni imbunatatite ale unor modele deja existente.

Decizia face parte dintr-un plan mai amplu al constructorului german de a deveni cea mai mare si mai importanta companie din industria auto inainte de anul 2018. De asemenea, pentru a contracara vanzarile slabe inregistrate momentan de segmentul auto de pe continentul european, oficialii Volkswagen mai planuiesc si sa deschida pana la 1.500 de noi showroom-uri pe pietele aflate in curs de dezvoltare.

Cea mai noua lansare a constructorului german din Wolfsburg a avut loc chiar luna aceasta, in urma cu numai cateva zile, cand oficialii Volkswagen au profitat de editia din acest an a Salonului Auto de la Shanghai pentru a introduce in scena conceptul CrossBlue Coupe, un automobil care ar putea previzualiza limbajul de design pe care-l va adopta urmatoarea generatie a crossover-ului Tiguan.

Stire preluata de pe : http://www.4tuning.ro/masini-noi/volkswagen-planuieste-sa-lanseze-pe-piata-60-de-noi-modele-pana-in-anul-2018-18335.html

CrossBlue Coupe Concept, noul concept SUV Volkswagen

CrossBlue Coupe Concept, noul concept SUV Volkswagen

Compania Volkswagen va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai conceptul CrossBlue Coupe, un model ce prefigureaza viitorul SUV al nemtilor. Intre timp insa, pe internet au aparut primele imagini cu acest nou model.

Volkswagen CrossBlue Coupe Concept

Noul CrossBlue Coupe are o lungime de 4.89 metri, o latime de 2.02 metri si beneficiaza de un ampatament de 2.98 metri. Potrivit informatiilor aparute, noul SUV de la Volkswagen va dezvolta 415 cai putere si promite sa ajunga la 100km/h in doar 5.9 secunde, avand un consum de numai 3 litri/100 de km, datorita celor doua motoare electrice.

In ceea ce priveste interiorul, noul Volkswagen CrossBlue Coupe Concept prezinta scaune cu un design sobru, forme angulare ale bordului si sisteme multimedia intre locurile din fata si cele din spate.

 

Stire preluata de pe 4tuning.ro
http://www.4tuning.ro/concept-car/crossblue-coupe-concept-noul-concept-suv-volkswagen-18229.html