Vanzarile de masini noi in Germania, Franta si Italia au scazut in august

Vânzările de mașini noi în Germania, Franța și Italia au scăzut ușor în august, aceasta fiind, pentru toate cele trei piețe, o lună mai slabă, în care mai toată lumea se gândește mai mult la vacanță decât la cumpărarea unei mașini. În Spania, situația este un pic mai bună, vânzările fiind în creștere datorită anumitor facilități oferite de stat cumpărătorilor de vehicule noi.

Înmatriculările de automobile în Germania s-au diminuat cu 0,4 procente, la 213092 bucăți, în mare parte pentru că luna august a acestui an a fost cu mai scurtă decât aceeași lună a anului precedent, conform afirmațiilor făcute de către Agenția Federală de Transport germană. Per total însă, se pare că numărul de vehicule înmatriculate a fost un pic în creștere, cu 3%, ajungându-se la 2,02 milioane de unități vândute.

Matthias Wissman, președintele Asociației Industriei Auto din Germania (VDA), a declarat că el se așteaptă ca sectorul auto să-și atingă ținta de vânzări stabilită anul acesta, de 3 milioane de vehicule, însemnând o creștere cu 50000 de unități mai mare față de 2013. Înmatriculările în Franța au scăzut și ele cu 3% luna trecută, la 83340 de vehicule. În primele opt luni ale anului în curs, înmatriculările reușiseră să se ridice cu două procente, conform Asociației Industriei Auto din Franța.

În Italia, vânzările de mașini s-au micșorat cu 0,2 procente, ajungând la 53191 unități luna trecută. Per total, situația este mai bună, înregistrându-se o creștere a acestora pe 8 luni cu patru procente, la 925393 vehicule. Pentru restul anului, producătorii auto așteaptă o ușoară creștere a vânzărilor, sperând ca, la finalul lui, să poată atinge cifra de 1,35 milioane de unități, ceva mai bine decât în 2013, când s-au vândut 1,3 milioane de mașini.

Spania este printre acele țări care nu s-a încadrat pe aceeași spirală descendentă ca vecinele ei, având un succes mai mare la vânzările de automobile. Aici, procentul mașinilor noi achiziționate în luna august a crescut cu 14%, la 45355 mașini. Piața auto a primit un ajutor din partea guvernului, care oferă fiecărui cumpărător o reducere de 2000 de euro pentru o mașină nouă în schimbul casării celei vechi.

În luna precedentă, s-a înregistrat a 12 a creștere consecutivă a vânzărilor în Spania, iar în primele opt luni, procentul a ajuns la 16% (583663 unități).

Skoda pariază pe modelele noi pentru îmbunătățirea vânzărilor în China

Skoda pariază pe modelele noi pentru îmbunătățirea vânzărilor în China

Skoda se bazează pe noile modele și pe modificările estetice aduse reprezentanțelor pentru a-și îmbunătăți vânzările în China în acest an și pentru a-și ajuta compania mamă, Volkswagen, să devină, astfel, cel mai mare producător de mașini din lume.

Compania cehă se așteaptă ca noul Rapid Spaceback, următoarea generație de Octavia și noua versiune de Yeti să ridice procentul vânzărilor cu peste 10% până la sfârșitul anului. Prin atingerea țintei de vânzări, Skoda ar reuși să iasă din pasa proastă în care se află în China, ea fiind unul dintre cele două brand-uri principale străine, alături de Suzuki, care au avut un declin în livrări pe această uriașă piață auto în ultimul an.

La nivel național, în China s-au cumpărat cu 16% mai multe mașini decât în anul precedent. Skoda a vândut 227000 de bucăți anul trecut, acestea reprezentând un procent cu 4% mai mic decât în 2012. Livrările au crescut cu 8% în primele 5 luni ale acestui an. Skoda dorește să-și dubleze livrările de automobile către China până în 2018, încercând să ajute Volkswagen să depășească la acest capitol Toyota, în anul respectiv.


 

Cea mai bine vândută mașină de la Skoda, Octavia, are un preț de pornire de 119000 yuani (19000 dolari), iar Volkswagen Lavida, unul dintre cele mai populare sedanuri de pe piața chineză, costă 107800 yuani (17368 dolari). Ținând cont de aceste prețuri, dacă Skoda dorește să aibă o creștere cât mai favorabilă, atunci ea va trebui să evite să intre în concurență cu propria companie-mamă, care este percepută a fi una dintre cele mai prestigioase firme de inginerie germană.

Consumatorii chinezi cred cu tărie în mărcile germane, însă, din punctul lor de vedere, Skoda nu prea se încadrează la această categorie. Potrivit lor, ei ar prefera oricând să cumpere o mașină de la Volkswagen, decât una de la Skoda, dacă prețul acestora ar fi similar sau destul de apropiat. Aparent, aceștia pun mai mult accent pe calitatea oferită de vehiculele comercializate sub sigla Volkswagen decât pun pe alte mărci din aceeași familie.


 

Pentru a-și atinge țintele de vânzări, Skoda are nevoie de mai mulți posesori de mașini ale acestei mărci, precum este, de exemplu, Zhou Wen, care conduce o Octavia de 6 ani. Acesta declară că automobilul merge foarte bine și că nu a avut nici o problemă cu el până acum. El este foarte mulțumit de achiziția făcută și se felicită pentru faptul că a ales o Skoda în favoarea unui Ford Focus.

De asemenea, Skoda dorește să-și crească numărul de clienți prin extinderea numărului de reprezentanțe cu cel puțin 10%, la 360 până la sfârșitul anului în curs. Noile clădiri ce se vor construi vor fi ma bine iluminate în interior și vor avea o amplasare mult mai bună pentru a atrage potențialii clienți.