BMW Seria 4 Coupe va fi lansat in Romania in octombrie, de la 40.796 euro cu TVA

BMW Seria 4 Coupe va fi lansat in Romania in octombrie, de la 40.796 euro cu TVA

BMW Seria 4 Coupe, modelul care inlocuieste Seria 3 Coupe, va fi lansat in Romania in luna octombrie la un pret de 32.900 euro fara TVA (40.796 euro cu TVA) pentru versiunea 420d, echipata cu motor turbo diesel de 2 litri, cu patru cilindri, ce dezvolta de 135 kW/184 Cai Putere (CP), a anuntat BMW Group Romania, importatorul BMW pe plan local.

BMW Seria 4 Coupe (sursa - BMW)

“Lansat ca a patra generatie a coupe-ului sport de clasa medie de la BMW, noul BMW Seria 4 Coupe reprezinta o noua denumire in nomenclatorul de modele BMW. Cifra 4 din titulatura evidentiaza noua era pentru aceasta categorie de automobile si accentueaza nu doar designul de sine statator, ci si o diferentiere tehnica mai mare fata de BMW Seria 3, lucru care se poate vedea si in noile dotari premium precum farurile LED integrale disponibile optional”, spune BMW.

click aici pentru galeria foto

BMW Seria 4 Coupe este vizibil mai mare ca latime si ampatament fata de actualul BMW Seria 3 Coupe, iar silueta tipica de coupe extinsa dinamic este coborata spre suprafata drumului. Aceasta, impreuna cu consolele scurte, capota lunga a compartimentului motor si habitaclul impins spre in spate cu o linie cursiva a acoperisului confera noului model proportii dinamice.

Un element nou pentru BMW Seria 4 Coupe este reprezentat de “Air Breathers” – fante aerodinamice in spatele rotilor fata ce reduc forta de rezistenta in aceasta zona.

“Toate butoanele de control pentru condus sunt dispuse ergonomic in jurul conducatorului si ii ofera acestuia acces optim la toate functiile. Usile sunt concepute astfel incat toate liniile converg spre spate, iar atentia in interior este orientata spre inainte. in compartimentul din spate, scaunele conturate subliniaza prerogativele sportive ale BMW Seria 4 Coupe. Tetierele incastrate si contururile laterale – largi si dintr-o bucata – ofera banchetei imaginea a doua scaune individuale. Clientii pot opta pentru trei linii de design si un pachet M Sport ca alternativa la specificatia standard. Pachetele Sport Line, Modern Line si Luxury Line permit o personalizare vizibila atat la exterior, cat si la interior”, noteaza producatorul auto german.

La fel ca mai toate modelele BMW din aceasta generatie, Seria 4 beneficiaza de servodirectie electrica (Electric Power Steering).  Distributia maselor in raport 50:50 este definitorie pentru noul model, la fel ca pentru majoritatea modelelor BMW.

“Noul BMW Seria 4 Coupe are un ampatament mai lung, un ecartament mai lat si o garda la sol mai mica decat BMW Seria 3 Coupe pe care il inlocuieste. Suspensia joasa coboara centrul de greutate al automobilului cu 500 de milimetri – cel mai coborat centru de greutate dintre toate modelele actualului portofoliu BMW. in consecinta, noul BMW Seria 4 Coupe este una dintre cele mai sportive masini de serie din gama BMW si stabileste noi standarde dinamice in segment”, spune BMW.

La lansare, modelul sport cu doua usi va dispune de urmatoarele motoare: unul pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, la BMW 435i Coupe; unul pe benzina, cu patru cilindri, la BMW 428i Coupe si unul diesel, cu patru cilindri, la BMW 420d Coupe. Toate propulsoarele functioneaza utilizand cea mai noua tehnologie BMW TwinPower Turbo si acopera un spectru de puteri de la 135 kW/184 CP la 225 kW/306 CP. De la lansare versiunile pe benzina sunt disponibile si in combinatie cu sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive.

Standard, puterea motoarelor este transmisa catre puntea spate prin intermediul transmisie manuale cu sase trepte. Optional, BMW va combina toate variantele de motorizare cu o cutie de viteze sport automata cu opt rapoarte care va permite conducatorului sa schimbe vitezele manual, prin utilizarea clapetelor de pe volan.

Modul ECO PRO – parte a asamblului de tehnologii EfficienDynamics – ofera automobilului posibilitatea de a reduce consumul de combustibil cu pana la 20 fata de rularea un modul Sport. In combinatie cu transmisia automata (optionala), BMW Seria 4 Coupe dispune in premiera si de modul “coasting” (mers in gol, ca si cand masina ar fi scoasa din viteza). O alta inovatie este Proactive Driving Assistant, care vine cu recomandari de condus economic in functie de configuratia traseului.

Masina poate fi echipata cu noua generatie a sistemului de navigatie Professional (ofera optiuni suplimentare, grafica mai clara si elemente tridimensionale pentru afisarea hartilor), BMW Head-Up Display integral color, Driving Assistant Plus (avertizeaza conducatorul inclusiv de posibilitatea unei coliziuni cu un pieton), asistarea inteligenta a fazei lungi LED fara efect de orbire, Active Protection cu Attentiveness Assistant si cea mai noua dezvoltare a Active Cruise Control (tempomat activ) cu functie Stop & Go. La fel ca pentru intreaga gama BMW, noul BMW Seria 4 este disponibil cu un pachet extins de functii internet care include si pachetul BMW Apps cu aplicatii precum webradio, Deezer, Facebook sau Twitter.

BMW Seria 4 Coupe concureaza in clasa medie (segment D) cu coupe-uri precum Mercedes-Benz Clasa C Coupe, Audi A5 Coupe si Infiniti G Coupe.

Stire preluata de pe : 0-100.ro

Guvernul inchide portita prin care romanii puteau scapa de plata timbrului de mediu prin „partaj voluntar”

Guvernul inchide portita prin care romanii puteau scapa de plata timbrului de mediu prin „partaj voluntar”

Autovehiculele dobandite prin partaj nu vor mai fi scutite de la plata timbrului de mediu, Guvernul spunand ca s-a creat un mecanism de eludare a platii timbrului de mediu prin partaj facut pe cale notariala inainte de inmatriculare. Mai ales in Ardeal, sute de romani au reusit sa “fenteze” controversatul timbru de mediu, introdus la jumatatea lunii martie, profitand de o scapare din lege.

In prezent, autovehiculele dobandite prin partaj sunt exceptate de la plata timbrului de mediu, exceptie care va fi insa eliminata de Guvern prin ordonanta.

“S-a creat un mecanism de eludare a platii timbrului prin achizitionarea unui autovehicul second-hand din spatiul comunitar in coproprietate, iar anterior inmatricularii acestuia coproprietarii fac partajul pe cale notariala, prin buna invoiala, asupra autovehicului respectiv. Prin urmare, prin neplata timbrului de mediu de catre coproprietarul dobanditor, se creeaza atat o discriminare intre beneficiarii exceptiei si cei care sunt obligati la plata timbrului prin achizitionarea autovehicului second-hand tot din spatiul comunitar, cat si un prejudiciu adus bugetului general consolidat“, se arata in documentul Guvernului.

Ministerul Finantelor Publice face de la 1 septembrie o serie de modificari in Codul Fiscal, iata paragrafele legate de timbrul de mediu.

III. Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule

Avand in vedere situatia creata prin aplicarea prevederilor art. 8 lit.f) din OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, respectiv a exceptiei privind neplata timbrului de mediu in cazul inmatricularii autovehiculelor “dobandite prin partaj”, propunem abrogarea literei f) a articolului 8, deoarece:

a) a limita aplicarea exceptiei la inmatricularea autovehiculelor dobandite prin incetarea regimului matrimonial in urma desfacerii casatoriei sau dobandite prin partaj prin buna invoiala/pe cale judecatoreasca pentru un autovehicul deja inmatriculat, ar putea constitui, pentru persoanele carora exceptia nu s-ar aplica, o incalcare a principiului nediscriminarii taxelor si impozitelor fiscale, conform caruia impozitul trebuie sa fie stabilit potrivit unor reguli unitare pentru toti, fara discriminari directe sau indirecte fata de unele grupuri sociale.

b) inlatura prejudiciul adus bugetului Fondului pentru mediu si, implicit, bugetului general consolidat.

Sursa : 0-100.ro

Primele incasari din timbrul de mediu arata ca sumele colectate de stat au crescut de aproape cinci ori fata de taxa pe poluare auto

Primele incasari din timbrul de mediu arata ca sumele colectate de stat au crescut de aproape cinci ori fata de taxa pe poluare auto

Taxa Auto (sursa - 0-100.ro)
Taxa Auto (sursa – 0-100.ro)

 

Incasarile din taxa pe poluare auto, transformata in timbru de mediu la 15 martie, au fost de 132 milioane lei in primul trimestru din acest an, iar peste 50% din sumele colectate de la proprietarii de masini (65 milioane lei) au reprezentat plati ale timbrului de mediu, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb. Un calcul simplu arata deci ca timbrul de mediu aduce de aproape cinci ori mai multi bani la buget decat vechea taxa pe poluare auto. (mai mult…)