Dacia 1300 , noul concept pentru anul 2014.

Dacia 1300 , noul concept pentru anul 2014.

Va mai amintiti de Dacia 1300  masina tuturor romanilor produsa la  Mioveni in anii ’70 ?

Cu siguranta ca da  , dar v-ati gandit oare un concept al Daciei 1300 ?

Maris Alexandru Bogdan un tanar artist din Sibiu s-a gandit la acest concept si ia dedicat cateva luni bune de munca .

„2014 Dacia 1300 Concept are la baza clasica Dacia 1300 produsa la Mioveni in anii ’70. Am pastrat toate elementele de pe masina originala: elementele cromate, grilele, forma farurilor si a stopurilor, amplasarea busonului de benzina chiar si jantele si le-am imbinat intr-o masina noua, masina care si-ar dori sa se plaseze in clasa de lux, printre modele ca Audi A7, Mercedes S-klasse ajungand chiar la Porsche Panamera. Astfel masina are dimensiuni generoase, aproximativ 5,1 metri lungime si 2 latime. Design-ul exterior este agresiv cu linii de caroserie foarte pronuntate dar pastrand in acelasi timp aspectul classic. Pentru interior am renuntat la bancheta spate si am transformat masina intr-una cu 4 locuri, 4 locuri foarte spatioase. Din nou pentru designul bordului am pastrat liniile originale ale masinii dar l-am adus la standardele zilelor noastre.

Trebuie avut in vedere ca acest model este un concept, un exercitiu de design si nu o masina gata sa iasa pe strada, din acest motiv sunt elemente care lipsesc de pe masina, cum ar fi stalpul B. In privinta tehnologiilor si al mecanicii ce ar putea fi implementata in aceasta masina prefer sa las lumea sa speculeze. Da, ar fi frumos ca masina sa aiba un motor V8 puternic si tractiune spate dar in acelasi timp un motor electric pentru cei mai eco-friendly. Din pacate din punctul meu de vedere proiectul este finalizat doar in proportie de 85% dar a venit timpul de a-l face public si de a trece la un urmator proiect ceva mai ambitios.”

V-ar place o asemnea masina ?[vsw id=”y2YkDXjxyVU” source=”youtube” width=”500″ height=”400″ autoplay=”no”]

Pentru mai multe poze cu conceptul Daciei 1300  puteti vizita pagina artistului Alexandru Maris .

 

CrossBlue Coupe Concept, noul concept SUV Volkswagen

CrossBlue Coupe Concept, noul concept SUV Volkswagen

Compania Volkswagen va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai conceptul CrossBlue Coupe, un model ce prefigureaza viitorul SUV al nemtilor. Intre timp insa, pe internet au aparut primele imagini cu acest nou model.

Volkswagen CrossBlue Coupe Concept

Noul CrossBlue Coupe are o lungime de 4.89 metri, o latime de 2.02 metri si beneficiaza de un ampatament de 2.98 metri. Potrivit informatiilor aparute, noul SUV de la Volkswagen va dezvolta 415 cai putere si promite sa ajunga la 100km/h in doar 5.9 secunde, avand un consum de numai 3 litri/100 de km, datorita celor doua motoare electrice.

In ceea ce priveste interiorul, noul Volkswagen CrossBlue Coupe Concept prezinta scaune cu un design sobru, forme angulare ale bordului si sisteme multimedia intre locurile din fata si cele din spate.

 

Stire preluata de pe 4tuning.ro
http://www.4tuning.ro/concept-car/crossblue-coupe-concept-noul-concept-suv-volkswagen-18229.html