Audi plănuiește un nou hibrid

Audi plănuiește un nou hibrid

Audi dorește să-și învingă rivalii germani Mercedes-Benz și BMW prin lansarea unui hibrid electric-diesel. Acest nou hibrid va fi lansat, probabil, anul viitor, conform declarațiilor lui Ulrich Hackenberg, șeful departamentului tehnic de la Audi. Noua mașină va avea un motor diesel de 3 litri, V-6 și un al doilea motor, electric.

Aparent, modelul care va fi scos în acestă configurație va face parte din linia de SUV-uri Q și din cea de sedanuri A8. Mai exact, Q7 va fi printre primele modele de la Audi care va beneficia de tehnologia hibridă, acesta urmând să apară pe piață atât în versiunea pe benzină, cât și în cea diesel.

Nu se știe încă exact când va fi disponibil la vânzare acest hibrid, pentru că cei de la Audi nu au anunțat o dată concretă. Momentan, totul este la stadiul de proiecte, mașina în cauză nefiind nici măcar gata de producție. Noul Q7 va fi primul model construit de grupul Volkswagen utilizând platforma de tip MLB caracteristică producătorului german de automobile.

Mercedes vinde deja mașini hibride, modelele fiind din clasele E și S. Nici Land Rover nu se lasă mai prejos, oferind și ea versiuni din aceeași categorie ca și Mercedes, cunoscute sub numele de Range Rover și Range Rovert Sport SUV. Până în prezent, singurul producător de automobile care a reușit să lanseze un hibrid diesel este Volvo.

Hibridul acestora are la bază break-ul diesel V60. Din spusele experților auto, Audi a cam rămas în urma rivalilor săi, care au introdus noi modele și tehnologii, cum ar fi brandul „i” de la Mercedes și tehnologia Magic Body Control.

Hackenberg a spus că dieselul va rămâne una din valorile de bază în sloganul lor „Progres prin tehnologie” și că firma va paria toți banii pe o astfel de valoare. Datorită anilor de inovații în tehnologia diesel, Audi a reușit să-și mențină un avantaj față de competitori și să reducă din emisiile de CO2.

Combinația de putere și consum redus de combustibil va face din noul hibrid diesel al Audi un model extrem de popular în America, spune același Hackenberg. După părerea lui, acesta este încă un argument pentru care publicul american ar trebui să aleagă o mașină propulsată de un combustibil precum motorina.

Modelul hibrid beneficiază de o combinație de emisii reduse de CO2 și de prezența motorului diesel, care oferă foarte mult cuplu, făcând din viitoare mașină care va fi scoasă pe piață de Audi, un model pe care toată lumea ar trebui să-l aibă dacă dorește să se bucure de o experiență a condusului cât mai plăcută.

Audi construieste un model electric bazat pe e-Up!

Audi construieste un model electric bazat pe e-Up!

Audi lucreaza la propriul model electric bazat pe Volkswagen Up!, ce urmeaza sa apara pe piata peste numai doi ani, in 2015. Versiunea celor de la Audi va dispune de energie in cadrul unui ciclu complet de incarcare pentru 200 de kilmetri.

Audi construieste un model electric bazat pe e-Up!

Noul model Audi va adopta un exterior mult mai expresiv si un interior mai bine dotat, care va avea inclus si un sistem de infotainment mai performant. Potrivit anumitor surse, bateria va putea produce, la un ciclu de incarcare normal, energie pentru 200 km, cu 50 km mai mult decat poate VW e-Up!.

In plus, viitorul model Audi, cel mai mic din gama producatorului german, va dispune de mai multa putere decat versiunea fratelui sau VW e-Up!. Astfel motorul electric va produce 115 cai putere si un cuplu de 270 Nm. In plus, va accelera de la 0-100 de km/h in 9,3 secunde, iar viteza maxima va fi de 150 de km/h.

Articol preluat de pe : http://www.4tuning.ro/green-cars/audi-construieste-un-model-electric-bazat-pe-e-up-18351.html