carvertical VIN

Bicicleta pliabila a devenit o alegere din ce in ce mai populara pentru pasionatii de biciclete si transport alternativ din toata lumea. Totodata, exista sceptici care spun ca o bicicleta pliabila este dificil de folosit, sau un moft al celor ce vor sa fie mereu la moda.

Insa bicicleta pliabila a evoluat destul de mult de la inceputurile sale,  iar diferitele tipuri de design al bicicletelor pliabile disponibile pe piata le fac atat utile cat si usor de utilizat. Iata, mai jos, o lista de avantaje ale bicicletelor pliabile, care sigur te vor convinge ca bicicleta pliabila este o optiune si pentru tine:

  1. O poti lua cu tine in majoritatea locurilor

O bicicleta pliabila este convenabila, in primul rand, datorita plierii. Prin urmare, incape in spatii mici, unde o bicicleta clasica nu ar avea loc si, probabil, nici nu ti s-ar permite accesul cu ea. Cu alte cuvinte, cu mici exceptii, o poti lua cu tine si in taxi, si la birou, si in vacanta. Bineinteles, cu o bicicleta pliabila nu vei avea probleme de depozitare nici acasa.

  1. O poti pastra in siguranta

Asa cum spuneam mai sus, bicicleta pliabila este convenabila pentru ca o poti lua cu tine in locuri unde accesul nu ti-ar fi permis (sau ar fi foarte incomod) cu o bicicleta clasica. Prin urmare, pentru ca poti tine bicicleta pliabila aproape de tine in majoritatea cazurilor, nu va trebui sa te mai temi de hotii de biciclete.

  1. Faci economie

Da, este posibil sa investesti un pic mai mult intr-o bicicleta pliabila decat una clasica, insa pretul semnaleaza, de obicei, o calitate superioara a materialelor si, prin urmare, o durabilitate crescuta a bicicletei.

Cu ajutorul bicicletei pliabile vei economisi, pe termen lung, banii pe care i-ai fi dat pe transportul in comun sau pe combustibil pentru masina. De asemenea, vei economisi banii pe care i-ai da pe diferitele taxe cerute de unele mijloace de transport pentru bicicletele clasice.

Cu bicicleta pliabila poti calatori chiar si cu avionul, in majoritatea cazurilor fara sa ai grija taxelor suplimentare. Inainte de a lua bicicleta pliabila cu tine in avion, asigura-te, totusi, ca dimensiunile si greutatea ei respecta regulile impuse de compania aeriana.

  1. Ai de unde alege

Astazi, bicicletele pliabile sunt disponibile intr-o varietate de modele, iar tehnologia cu care sunt construite le aduce la acelasi nivel cu bicicletele clasice. Daca te ingrijorezi vizavi de marimea, greutatea, sau dificultatea de pliere a unei biciclete pliabile, afla ca poti alege si modele usoare, cu mecanisme simple, care te ajuta sa pliezi rapid bicicleta. Bicicleta va fi si mai compacta daca alegi una cu roti mai mici.

  1. Contribui la sanatatea ta si a celorlalti

Emisiile de dioxid de carbon ale masinilor polueaza planeta si dauneaza sanatatii tuturor. Alegand bicicleta pliabila in locul masinii, nu numai ca faci sport si te mentii sanatos, ci contribui si la sanatatea celorlalti.

 

 

Distribuie acest articol: