carvertical VIN

Pe langa faptul ca mersul pe bicicleta reprezinta o modalitate distractiva de a face miscare, practicarea acestuia are beneficii multiple pentru organismul tau. Insa poate te intrebi daca este alegerea potrivita atunci cand vrei sa scapi de kilogramele nedorite.

In primul rand, fie ca alegi o bicicleta de munte, una de oras, sau una pliabila, este important sa stii ca mersul pe bicicleta iti va imbunatati conditia fizica generala, insa nu te va ajuta, neaparat, sa slabesti in anumite parti ale corpului. Daca te numeri printre cei care vor sa piarda cativa centrimetri de grasime de pe abdomen sau de pe coapse, iata ce trebuie sa stii despre relatia dintre mersul pe bicicleta si slabit:

  1. Ciclismul iti poate oferi un antrenament cardio eficient si, implicit, te ajuta sa arzi un numar mare de calorii. In functie de intensitatea cu care pedalezi, dar si in functie de varsta si greutatea ta, o ora de mers pe bicicleta te poate ajuta sa arzi intre 400 si 750 de calorii. Pedalarea intr-un ritm accelerat, in schimb, te poate ajuta sa arzi pana la 1000 de calorii. Implicit, acest lucru va duce si la arderea depozitelor de tesut adipos de pe intregul corp.

 

  1. Ciclismul nu te ajuta sa scapi de centimetri nedoriti doar in anumite parti ale corpului. Cu siguranta ai auzit de exercitii fizice care iti promit sa iti arda grasimea doar de pe abdomen, brate, sau coapse. Insa obtinerea acestui lucru prin sport este un mit. Activitatea fizica regulata te va ajuta sa reduci stratul adipos de pe intreg corpul.

Acest lucru este valabil si pentru ciclism care, desi iti lucreaza mai mult muschii inferiori ai corpului, nu iti vor reduce doar grasimea de pe coapse. Asadar, ciclismul este o alegere buna pentru slabit, insa nu daca vrei sa scapi de centrimetri doar pe o anumita portiune a corpului.

  1. Pe langa faptul ca te ajuta sa reduci tesutul adipos de pe tot corpul, ciclismul te poate ajuta si sa iti definesti si chiar sa iti dezvolti musculatura. Bineinteles, acest lucru este valabil in special pentru muschii picioarelor, deoarece sunt cei mai solicitati atunci cand mergi pe bicicleta. Daca iti doresti sa ai muschii foarte dezvoltati, este bine sa combini mersul pe bicicleta cu ridicatul de greutati sau sa folosesti bicicleta in sprinturi la deal.

In concluzie, ciclismul poate fi o alegere buna pentru cei ce vor sa slabeasca, insa este bine de tinut minte ca acest lucru depinde de intensitatea antrenamentelor, precum si de propriul tau organism. Pentru a slabi, va fi necesar sa depui ceva efort mergand cu bicicleta, astfel incat sa iti obligi corpul sa arda calorii pentru a se adapta efortului la care este supus.

Asa cum am spus mai sus, daca doresti sa reduci centimetri de grasime doar pe anumite parti ale corpului, este nevoie sa iti schimbi perspectiva. Pentru acest scop, au fost inventate procedurile cosmetice, insa acestea sunt costisitoare, dureroase, si nu reprezinta, de multe ori, o solutie permanenta.

Distribuie acest articol: