Un Maserati Ghibli din 1968 a fost redescoperit după 14 ani în care a stat ascuns într-un depozit. Maşina, care nu a mai circulat din 1999, va fi scoasă la licitaţie de către compania Silverstone Auctions.

Un Maserati Ghibli a fost redescoperit după 14 ani

Descoperirea maşinilor clasice prin hambare sau depozite face deliciul multor pasionaţi de automobile de colecţie şi, cu cât e mai frumoasă maşina, cu atât e interesul mai mare.

Ei bine, după 14 ani în care a stat acoperit într-un depozit, ferit de umezeală, un Maserati Ghibli din 1968 a fost redescoperit şi va fi scos la licitaţie de către compania Silverstone Auctions.

Maşina, care are la bază acelaşi şasiu ca modelul Quattroporte din acea perioadă, nu a mai circulat din 1999 şi va avea nevoie de o restaurare completă, deşi a stat departe de praf, ploaie şi ninsoare în tot acest timp.

Maserati Ghibli a primit, la momentul lansării pe piaţă din 1966, cel mai puternic motor pe care italienii îl aveau la dispoziţie – un V8 de 4,7 litri care dezvoltă 330 CP, în timp ce designul a fost semnat de nimeni altul decâtGiorgetto Giugiaro, care în vremea aceea era designer-şef la carosierul italian Ghia.

În 1973, frumosul Ghibli a fost înlocuit de modelul Khamsin. Deşi era mai avansat din punct de vedere tehnologic, Maserati Khamsin nu a rămas în inimile pasionaţilor de maşini clasice şi a fanilor Maserati aşa cum a făcut-o Ghibli.

Exemplarul care a fost găsit după 14 ani va fi scos la licitaţie în cadrul evenimentului International Trophy Sale, organizat de Silverstone Auctions în data de 17 mai 2013, iar experţii estimează că preţul obţinut va fi între 12.000 şi 16.000 de lire sterline.

 

Articol preluat de pe: http://www.promotor.ro/masini-noi/news/un-maserati-ghibli-a-fost-redescoperit-dupa-14-ani-10681957

Foto: Silverstone Auction

Distribuie acest articol: