carvertical VIN

Sfaturi utile: Cum iti alegi aparatele de fitness potrivite

Sigur ca poti face exercitii si cu propria greutate corporala, dar daca mergi la sala cu siguranta rutina ta de antrenament va cuprinde si exercitii la aparate. Cum le alegi insa pe cele mai potrivite? Iata cateva sfaturi in articolul de mai jos.

Unii le contesta utilitatea, in timp ce altii nu isi imagineaza antrenamentele fara ele. Indiferent care ar fi opiniile despre aceste aparate, un lucru este cert: folosite in mod corect, acestea pot da rezultate foarte bune si intr-un timp mai scurt decat in cazul exercitiilor cu propria greutate corporala.

Dar, hai sa vedem cum alegi cele mai bune aparate pe care sa lucrezi, in functie de obiectivele pe care ti le-ai stabilit:

Antrenament cardio

1. Simulator ski

Destul de putin cunoscut si intalnit in salile de fitness de la noi din tara, simulatorul de ski este utilizat mai ales de schiorii profesionisti, ca forma de antrenament. Insa acesta poate fi folosit cu succes de oricine vrea sa aiba parte de un antrenament cardio intens.

2. Bicicleta eliptica

Prezenta in toate salile de fitness, aceasta bicicleta te ajuta sa iti pui in miscare tot corpul, in timp ce executi o miscare blanda pentru incheieturi.

3. Aparat de vaslit

Extrem de eficient in antrenamentele cardio, acest aparat devine din ce in ce mai popular printre iubitorii de fitness.

4. Bicicleta de fitness

Clasica bicicleta isi face in continuare treaba si nu este deloc de neglijat, indiferent ca pedalezi la sala ori in confortul propriului camin.

5. Banda de alergat

Evident, nici banda de alergat nu putea sa lipseasca din topul celor mai utile aparate pentru exercitiile cardio.

Antrenament rezistenta si masa musculara

1. Aparate multifunctionale

Extrem de utile pentru cei care vor sa isi creasca rezistenta si masa musculara, caci permit executarea de miscari din cele mai variate: tractiuni, extensii, abdomene, vaslit, etc.

2. Bancile si aparatele pentru abdomene

Aduc un plus de dificultate atunci cand abdomenele executate in mod obisnuit nu mai vin cu rezultatele dorite. Disponibile intr-o gama extrem de variata de modele, acestea se gasesc in majoritatea salilor de fitness.

3. Peck-Deck

Aparat special creat pentru dezvoltarea muschilor pectorali, dar si ai spatelui, acest aparat este folosit cu succes de foarte multi ani de toti pasionatii de fitness si culturism.

4. Aparat pentru coapse si fesieri

Util pentru cei care vor sa targeteze mai bine muschii glutei si pe cei ai coapselor.

5. Presa pentru picioare

Un aparat esential in orice sala de fitness si culturism, aparat fara de care ziua de picioare nu ar mai fi la fel. De dureroasa!

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante si eficiente aparate de fitness; in salile de profil poti gasi multe altele, la fel de interesante. Important insa, inainte de a alege pe ce sa lucrezi, este sa iti cunosti foarte bine obiectivele, astfel incat se te bucuri de cele mai bune rezultate.

Distribuie acest articol: