carvertical VIN

La momenul apariției sale, în 2016 modelul celor de la Hennessey, Venom F5, va avea peste 1400 de cai putere și va atinge o viteză maximă de 467 de km pe oră. Cu aceste cifre, este foarte probabil ca acest model de mașină să stabilească un nou record de viteză deținut de o mașină rapidă de stradă legală.

Dacă este adevărat, atunci Venom F5 va fi chiar mai rapidă decât Bugatti Veyron Super Sport, cu 32 de km la oră în plus. Numele acestei mașini, F5, provine de la scara Fujita, care este folosită la măsurarea tornadelor. F5 este gradul cel mai ridicat pe care îl poate avea o tornadă, vânturile ei atingând, în acest caz, viteze cuprinse între 420 de km/oră și 512 km/oră. Venom se vrea a fi chiar mai puternică și mai aerodinamică decât predecesoarea sa.

Acest lucru este posibil în special pentru că s-a adăugat un turbocompersor dublu mai mare motorului V8 de 7 litri și un sistem mai bună de alimentare cu carburant, plus o mai bună răcire, toate acestea fiind menite să suporte mai bine forțele la care mașina va fi supusă. Cei de la Hennessey nu știu încă exact ce înseamnă asta în termini de putere, însă se așteaptă ca motorul noului model F5 să producă până la 1400 de cai putere.

Pe șasiul de Lotus Elise se va monta noua caroserie din fibră de sticlă, care va reduce coeficientul de frecare a aerului de la 0,44 la 0,4, fiind similar cu cel al lui Ariel Atom. Mașina va dispune de un difuzor de aer spate, un spoiler retractabil și va avea și un plafon aerodinamic.

Se vor mai folosi și fibra de carbon și aluminiul la construcția acestei mașini, tocmai pentru ca greutatea ei să fie ținută sub control. Se preconizează că Venom F5 va cântări doar cu puțin mai mult decât modelul GT, care are 1244 de kilograme.

Fondatorul și președintele companiei Hennessey, John Hennessey, a declarat că el este foarte emoționat în legătură cu acest nou capitol din viața sa și a noului model Venom. Acesta nu doar că are un design revoluționar, de care clienții companiei se vor îndrăgosti, dar mașina este și una care va avea performanțe notabile care, speră John Hennessey, îi va face pe potențialii cumpărători să și-o dorească foarte mult.

Acesta a mai declarat că firma sa a învățat multe lucruri din crearea modelului Venom GT care este capabil de a atinge viteze de până la 435 de km/oră. Toate aceste informații îi vor ajuta pe cei de la Hennessey să crească și mai mult performanțele noului model F5.

Printre schimbările care vor fi implementate în F5 se regăsesc noua transmisie cu ambreiaj simplu și padele, care este disponibilă alături de cutia tradițională manuală. Aceasta a fost concepută pentru a oferi șoferului ocazia de schimba mai bine și mai rapid vitezele și de a accelera în forță.

De asemenea, mașina dispune de un sistem de control al tracțiunii cu GPS care este menit să canalizeze toată puterea lui F5 și să crească, în același timp, siguranța. Venom F5 va fi disponibilă pe piață spre finalul anului 2016, iar prețul de vânzare al acestuia va porni de la suma de minimum 1,2 milioane de dolari.

Distribuie acest articol: