Nu cu multă vreme în urmă, în primele două săptămâni ale acestui nou an, Ford a prezentat, la Salonul Auto de la Detroit, o nouă generație a modelului Shelby Mustang GT350R. R-ul este pentru Shelby Mustang GT350 un pas înainte, la fel cum pentru Boss 302 a fost Laguna Seneca. Pentru aceia dintre voi care vă uitați contrariați la ecranul calculatorului și nu înțelegeți ce este înșiruirea de cuvinte de mai sus, să vă explic pe scurt.

Nu vă mai spun cum arată și ce înseamnă Shelby Mustang, cred că îl cunoaștem, cât de cât, cu toții. Referitor la Boss 302 (atât modelul „simplu”, cât și Laguna Seneca), este o mașină gândită mai mult pentru circuit, comparativ cu Shelby-ul. Ați văzut, am lămurit imediat dilema. Nu? Cam asta este diferența: Mustang Shelby – o mașină mai de stradă, Seneca – mai de curse.

Întorcându-ne la modelul despre care discutăm în articolul de față, Shelby Mustang GT350R are un design schimbat la noua sa versiune. Datorită spoiler-ului față redesenat, se lipește mai bine de sol, iar suspensia MagneRide adaptivă, folosită în premieră pentru Shelby, este potrivită pentru rularea pe un circuit (nimeni nu a spus că această mașină nu are ce căuta acolo!).

Un alt detaliu interesant este acela că, direct din fabrică, GT350R va veni dotat cu jante din fibră de carbon, care sunt cu vreo 6 kilograme mai ușoare față de cele din aliaj de aluminiu. Pe ele, stau niște cauciucuri Michelin Pilot Sport Cup 2 (de asemenea utile și pentru circuit).

Per total, Shelby Mustang GT350R a „slăbit” cu 60 de kilograme față de versiunea precedentă. S-au eliminat câteva elemente, precum sistemul audio, aerul condiționat, camera de marșarier și locurile din spate. Nu vă faceți griji, le puteți avea înapoi, dacă achiziționați pachetul de electronice!

Motorul este și el unul nou, de 5,2 litri V8, făcându-l unul dintre cele mai puternice motoare V8 aspirate natural produse de Ford până acum. Americanii ne promit că din el se vor scoate 500 de cai putere și un cuplu de 180,8 Nm. Transmisia este o Tremec în 6 rapoarte manuală.

Noul Shelby Mustang va debuta în acest an, probabil la un preț de aproximativ 80000 de dolari, încercând să se ia la trântă cu rivalul Chevrolet Camaro Z/28.

In sfarsitul articolului va lasam sa va delectati cu o superba galerie foto

Imaginile au fost preluate de NetCarShow.com
Distribuie acest articol: