carvertical VIN

Vauxhall Ampera este un hibrid de tip plug-in cu caracteristici futuristice, frate cu Chevrolet Volt. Nu vă grăbiți să-l puneți în aceeași oală cu Toyota Prius sau alte hibriduri asemănătoare, deoarece el se vrea a fi cu mult mai diferit decât ele.

Are un motor de 1,4 litri pe benzină și un motor electric cu generator, ambele aflate sub aceeași capotă. Dacă se face o încărcare corespunzătoare și completă a motorului electric, se pot parcurge lejer 80 de kilometri numai cu acesta, restul distanței care vă rămâne putând fi acoperită de motorul pe benzină.

Cum se conduce?

Primul lucru pe care il putem observa, atunci când ne suim la volanul unui Ampera, este lipsa oricărui fel de zgomot produs de motor. Singurele sunete mai ciudate care se pot auzi sunt cel produs la momentul pornirii și cel de la momentul opririi motorului. Direcția nu este una tocmai spectaculoasă, dar este destul de precisă, iar mașina este una foarte confortabilă și rafinată.

Probabil că nu v-ați aștepta la acest lucru, dar Vauxhall Ampera este un automobil destul de puternic, ambele motoare cu care este aceasta echipată fiind capabile să producă 148 de cai putere în total. Poate ajunge de la 0-100 în fix nouă secunde și se descurcă destul de bine și pe autostradă, la viteze mai mari. Când motorul electric rămâne fără curent, în urma descărcării sale, tranziția la motorul pe benzină se face foarte simplu, conducătorul nesesizând diferența între ele decât dacă va privi către indicatorul din bord care indică acest lucru.

vauxhall ampera

La interior

Ampera este o mașină surprinzător de spațioasă la interior, dacă ținem cont de câte gadget-uri sunt băgate în ea și de faptul că este concepută pentru 4 persoane. Există destul loc pentru cap și picioare, iar consola centrală prin care trece transmisia, de mari dimensiuni, putem spune că nu ne încurcă mai deloc, ba chiar ne este folositoare, putând să o folosim ca loc de sprijin. Portbagajul de 300 de litri nu este unul tocmai care să ne dea pe spate, dar nu este nici chiar de neglijat.

Unul dintre dezavantajele modelului Vauxhall Ampera este, în primul rând, prețul. El pornește de la aproape 38000 de euro. o sumă destul de mare pentru o mașină de 4 locuri! Însă, în ceea ce privește consumul, acesta este foarte bun: 1,2 litri/100 km, prin folosirea motorului electric!

Distribuie acest articol: