Te bate gândul să îți iei o bicicletă pliabilă, dar nu știi dacă faci sau nu cea mai bună alegere? Iată mai jos câtev argumente care te vor ajuta să scapi de dilemă.

Le-ai văzut pe toate site-urile de biciclete și ți-a sărit în ochi faptul că au roțile de dimensiuni mici și greutate mai mult decât acceptabilă. Ai văzut apoi că poți avea și o bicicletă de dimensiuni normale care se poate plia fără probleme. Însă, cu toate acestea, nu poți să te decizi dacă merită să cumperi una? În acest caz rândurile de mai jos îți vor fi de ajutor

Avantaje biciclete pliabile

1. Navetă

Atunci când faci naveta casă-birou cu bicicleta poate fi destul de dificil să o depozitezi pe aceasta undeva. Nu mai spun că nu poți urca cu ea în autobuz, metrou sau tramvai.

Dar cu o bicicletă pliabilă poți face toate acestea. Te duce fără probleme acolo unde ai nevoie, o poți strânge din câteva mișcări și lua cu tine în mijlocul de transport atunci când nu poți parcurge toată distanța pană la muncă doar pe bicicletă.

În plus, odată ajuns la birou, nu îți vei mai face griji cu privire la parcare și sisteme antifurt. O iei cu tine în birou și ai scăpat de-o grijă. Și în afară de faptul că o ferești de hoți, o ții la adăpost și de intemperii, asta prelungindu-i semnificativ durata de viață.

2. Vacanță

Adori să mergi la munte, la mare ori în afara țării și să îți iei și bicicleta cu tine? Evident că poți închiria oricând una, dar faptul că ai propria bicicletă îți dă un plus de libertate. Și mai economisești și ceva bănuți.

Dar dacă bicicleta normală este mai dificil de transportat și trebuie neapărat să investești într-un suport special, pe cea pliabilă o poți pune rapid în portbagaj chiar dacă ai o mașină mică.

3. Depozitare

Dacă niciuna din variantele de mai sus nu este pentru tine, atunci poate problema depozitării bicicletei te atinge în vreun fel. În cazul în care locuiești la bloc cu siguranță te-ai confruntat cu această problemă.

Ajungi seara acasă și te întrebi dacă să riști și de această dată și să îți lași bicicleta pe casa scării. Sau, mai bine să o cari până sus, la etajul patru? Să te cerți și în seara aceasta cu mama ori soția că bagi bicicleta murdară în casă după ce ea a făcut toată ziua curățenie?

Poți scăpa simplu și rapid de aceste dileme comune tuturor celor care au o bicicletă, alegând să îți achiziționezi o bicicletă pliabilă. Poate va trebui să suplimentezi un pic bugetul pentru a lua un model de calitate, dar pe de altă parte gândește-te că economisești nervi (și ai tăi și ai mamei/soției/iubitei) și ocolești certuri inutile.

Acestea sunt principalele avantaje ale bicicletei pliabile, dar cu timpul vei mai descoperi și altele, la fel de interesante.

Distribuie acest articol: