Stiai ca prima masina inchiriata din istorie, nu era chiar inchiriata? In anul in care Romania declara razboi Austro-Ungariei, a aparut si prima afacere cu inchirieri de masini. Un american a imprumutat masina de la un anumit Joe Saunders, pentru simplu motiv ca intarziese la intalnire cu prietena sa. Americanul a ajuns la destinatie, iar cand trebuia sa ii inapoieze masina lui Joe Saunders, acesta i-a oferit o mica atentie. Astfel, Joe Saunders a remarcat faptul ca poate sa faca bani din inchirierea de masini si a deschis pentru prima data un centru de inchirieri auto.

In Romania, afacerile cu inchirieri de masini sunt inca la inceput de drum. Acum mai bine de cincisprezece ani a aparut si in Romania prima afacere cu inchirieri de masini, acum, numarul afacerilor este in crestere rapida. In anumite cazuri, o masina inchiriata este mult mai profitabila decat achizitionarea uneia. Iata si cateva exemple:

  • Participarea la un eveniment in care ai nevoie de o masina.  Este foarte simplu sa mergi sa inchiriezi o masina atunci cand trebuie sa participi la un eveniment important, de exemplu la o nunta. Unele firme de inchiriat masini au si limuzine, asa ca, este foarte simplu sa inchiriezi o limuzina decat sa platesti pe un posesor de limuzina. In schimb, daca esti antreprenor si esti cunoscut, cu siguranta esti invitat la diferite evenimente business, asa ca, masina trebuie sa fie si ea prezenta si sa ofere totodata imaginea de corporatist.
  • Mergi in calatorie cu grupul tau de prieteni? Daca te-ai gandit sa mergi intr-o vacanta la munte sau mare, atunci cu siguranta o masina inchiriata va insemna un mare avantaj. Preturile pot sa fie mult mai mici daca inchiriezi o masina, fata daca ai alege sa mergi cu trenul. Multi straini care ajung in Romania inchiriaza masini pentru a descoperi ceea ce se afla in Romania, majoritatea aleg sa inchirieze o masina deoarece preturile sunt mici si nu au timp de pierdut.
  • Daca masina personala se afla la reparat intr-un service, si ai nevoie de o masina, dar nu vrei sa apelezi la taxi mereu, atunci inchirierea unei masini este o alternativa corecta. Daca ai alege taxi-ul ai plati mult mai mult decat ai plati pentru o masina inchiriata, mai ales daca trebuie sa mergi intr-un alt judet sau intr-o alta tara.

Cand inchiriezi o masina nu trebuie sa te gandesti la asigurare, rovinieta sau alte documente, desigur, se semneaza un contract in care esti de acord cu anumite conditii, de aceea este recomandat sa citesti foarte bine contractul, mai ales textele care au marimea fontului mai mic. Majoritatea firmelor de inchrieri auto, nu doar din Romania, cer o garantie. Garantia se returneaza clientului la inapoierea masinii.

Atunci cand inchiriezi o masina trebuie sa te interesezi despre firma respectiva, multe firme sunt neserioase. Trebuie sa te interesezi si despre asigurarea masinii, este recomandat sa ceri informatii despre aceasta asigurare. Niciodata nu stii cand cineva poate sa intre in tine, asa ca, asigurarea este obligatorie, asta daca nu vrei sa platesti reparatiile masinii.

Astfel, alegeti o firma de rent a car bucuresti si puteti beneficia de profesionalism si servicii de inalta calitate.

Distribuie acest articol: